Ülseratif Kolit Nedir

Ülseratif Kolit Nedir :

Ülseratif Kolit Nedir

Ülseratif Kolit Nedir ve tedavi yöntemleri

Ülseratif Kolit Nedir,mide, mide bulantısı, gastrit, mide ülseri, ülser, mide rahatsızlıkları, mide ağrısı, mide yanması, mide kanseri, kolit, mide hastalıkları, mide kanaması, mide üşütmesi,tedavisi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz..

ÜLSERATİF KOLİT NEDİR?

Ülseratif kolit, kalın bağırsağın içini örten tabakanın (mukoza-submukoza) iltihabıdır. İltihabi değişikliğin olduğu bölgede bağırsağın iç yüzünü döşeyen örtü tabakası olan mukozada ülserler oluşur. Bu nedenle hastalığa, ülserlerle karakterli hastalık anlamına gelen ülseratif kolit denir. Kalın bağırsak içinde en sık rektum ve sol kolon (kalın bağırsağın son bölümü) etkilenir. Bağırsak kanalının diğer bölümleri (örneğin: mide, ince bağırsak) bu hastalıktan etkilenmez.
ÜLSERATİF KOLİT NASIL GELİŞİR ?

Crohn Hastalığı gibi bunun da kesin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak son dönemde immünolojik (bağışıklık sistemi hastalığı) olduğuna dair teoriler ortaya atılmıştır. Bulaşıcı değildir. Genetik (kalıtsal / ırsiyet) geçiş gösterebilir. Bazı teorilerde ise bir virüs veya bakterinin (mikrobik) bağırsak duvarındaki immunolojik (bağışıklık sistemi ile ilgili) olayları başlattığı ileri sürülmektedir. Bu olaylar sonucu, bağırsağı örten tabakada iltihabi hasar oluştuğu gösterilmiştir.

Bağışıklık sisteminde olan bu bozukluğun, bir etkenin sonunda mı yoksa doğrudan başlangıç olarak mı meydan geldiği henüz aydınlatılmamıştır. Hastalığın ruhsal stres veya mutsuz geçen bir çocukluk çağı sonucu geliştiği inancı kabul edilmemektedir. Herhangi bir gıda türü ile meydana gelmez. Bulaşıcı değildir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp