ÜIser 2

ÜIser 2 :

Mide ve onikiparmak bağırsağının iç yüzeyindeki yaralara genel olarak ülser adı verilir. Her on kişiden birisi bu hastalığa yakalanmaktadır. Hastalık nedeni % 75 oranında bir bakteridir (Helicobacter pylori). Diğer nedenler arasında bazı ilaçlar (Aspirin, diclofenac, ibuprofen vb.), üzüntü, sıkıntı, tiroid bezinin aşırı çalışması, mide asitinin fazla salgılanması sayılabilir. Şikâyetler arasında iştah azlığı, ağrı, dolgunluk hissi, bulantı, kusma görülebilir. Yüzeysel yaralarda ve koruyucu olarak bitkisel ilaçlar kullanılmaktadır. Yapışkan madde (polisakkarit) ihtiva eden bitkisel ilaçlarla yaralı bölge kaplanarak korunmakta, iyileşmeye zemin hazırlanmaktadır (Keten tohumu, papatya çiçeği gibi). Meyan kökü ve papatya çiçeği gibi iltihaplanmayı önleyen bitkisel ilaçlarla bakterilerin çoğalması engellenmekte, dokuların kanlanması teşvik edilerek iyileşme hızlandırılmaktadır. Papatya çiçeği ile hastalığın ilerleme nedenleri engellenmekte (antipeptic) ve önemli bir iyileşme desteği sağlanmaktadır. Belirtilen bitkisel ilaçlarla ağrı hissi azaltılamıyorsa canotu kökü, güzelavrat kökü ve yaprağı gibi alkaloid ihtiva eden bitkisel ilaçlar kullanılabilir. Tedaviye destek olmak amacıyla meyve, sebze ağırlıklı olarak beslenmeli, içki, sigara, kahve ve baharat kullanılmamalıdır.

Dahilen Kullanılan Bitkisel ilaçlar

Keten tohumu: Kullanılmadan hemen önce dövülmüş veya öğütülmüş 3 yemek kaşığı tohum akşamdan 500 mI soğuk suya konur, sabah ince bir elekten geçirilir, mikrop kalmaması için kaynayana kadar ısıtılır, termosa doldurulup gün boyu yudum yudum içilir. (Öğütülmüş olarak satılan keten tohumu almayınız, kanser yapabilir.)

Meyan kökü:
İnce kıyılmış yanın çay kaşığı meyan kökü fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3-5 defa içilebilir.

Papatya çiçeği:
Kıyılmış 1 yemek kaşığı çiçek fincana konur, üzerine 150 mI kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. çayı taze hazırlanarak günde 3-4 defa yemek aralarında yavaş yavaş içilir.

Meyan kökü + Papatya çiçeği karışımı

Meyan kökü (kıyılmış) 50 gr

Papatya çiçeği (kıyılmış) 50 gr

1 yemek kaşığı karışım fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. çayı taze hazırlanarak günde 3 defa yemek aralarında yavaş yavaş içilir. Üzüntü ve sıkıntının azaltılması için kediotu kökü, şerbetçiotu çiçeği gibi sakinleştiriciler kullanılabilir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp