Taşikardi Tedavi

Taşikardi Tedavi :

Aritmi teşhisinin konulması önemlidir. Çünkü uzun zaman tanı konmamış aritmiler zaman içerisinde kalpte geri dönüşümsüz hasara neden olurlar. Bu yüzden çarpıntı hissedildiğinde vakit geçirilmeden bir kardiyoloğa gidilmelidir.

Tedavi yöntemi aritminin cinsine ve öneminde göre belirlenir. Kalp dışı nedenlerden kaynaklanan taşikardiler, altta yatan sebebin tedavisiyle düzelir. Örneğin kansızlık sebebiyle oluşan taşikardikansızlığın tedavisiyle düzelir.

Bir çok süreksiz aritmi kahve, sigara, alkolu bırakmak, grip ilaçları gibi bazı ilaçlaları kullanmamak, stresi kontrol etme tekniklerini uygulamak ve belirli ilaçları (Betabloker, kalsiyum kanal blokerleri, digoksin) kullanmak gibi önlemlerle düzelebilir.

Önemli durumlarda antiaritmik ilaçlar kullanılabilir. (Ancak bu ilaçların önemli yan etkileri olduğu için çok dikkatli kullanılması gerekir)

Aritmiler çoğunlukla kalbin çalışma düzenini bozduğundan dolayı kalp durması ya da kalp yetersizliğine yol açarak ciddi risk oluştururlar.

Atriyal fibrilasyon gibi aritmilerde kalbin içinde pıhtı meydana gelip daha sonra buradan kopan pıhtıların beyin ve kalp damarlarını tıkama olasılığı bulunmaktadır. Böyle bir riski olan hastalar devamlı kan sulandırıcı ilaç kullanmak zorundadırlar.

Ventriküler taşikardi gibi kalbin karıncıklarından ileri gelen aritmilerde tedavi hastaneye yatırılarak yapılmalıdır.

Kalbin kulakçık veya karıncık kısmından kaynaklanan taşikardi eğer tansiyonun düşmesine sebep olmuşsa ya da göğüs ağrısı, nefes darlığı ve bayılma gibi belirtilere yol açıyorsa zaman geçirilmeden elektroşokla düzeltilmesi gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp