Sporcu Besinler

Sporcu Besinler :

Sporcu Gıdaları günlük beslenmeye destek bazı ürünleri tanımlar.

Bu ürünler bazı vitamin, mineral, amino asitler yanında, proteini karbonhidratlar ve yağdır.

Yani sporcu gıdaları yemek ile tükettiğimiz bazı besinlerin saflaştırılaştırılarak hap ya da sıvı olarak tüketilebilecek hale getirilmiş şeklidir.

Antik Yunan‘da olimpiyatlar öncesi efsanevi güreşçi Krotonlu Milo‘nun günde 8 kilo et ve 9 kilo ekmek yiyerek yarışmalara hazırlandığı kayıtlara geçmiştir.

Elbette bugün bilim sayesinde bu kadar yüksek oranda besini alabilmemiz için besinleri saflaştırarak tüketebilmekteyiz.

Sporla uğraşanların, yoğun tempoda çalışanların ve hastalık sonrası iyileşme döneminde olanların besin ihtiyacı yüksektir.

Bu durumda ihtiyaç duyulacak besin değerleri günlük beslenme ile alınmakta zorlanılabilir.

Bu gibi durumlarda sporcu besinleri normal beslenmeye ek olarak büyük besin desteği sağlamaktadır.

Sporcu Besinlerinin zararları varmıdır ?

Sporcu besinleri yetkili bakanlıktan izin alınarak üretilmekte ya da ithal edilmektedir. Narecza bakanlık izni olmayan ürünlerin satışını gerçekleştirmez.

Elbette besinlerin doğal yollar ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak doğal yolla beslenirken dahi zirai ilaç artıkları, genetiği değiştirilmiş ürünler ve hormon kullanımı yüzünden çeşitli tehditlerle karşı karşıyayız.

Sporcu gıdaları normal beslenme için yeterli zaman bulunamadığı ya da çeşitli nedenlerle yeterli besinin tüketilemediği durumlarda kullanılabilir.

Ayrıca sporcu besinleri bazı besinleri yüksek saflıkta tüketebilmemize olanak sağlar. Glükozamin Kondritin isimli eklem kıkırdaklarımızda kullanılan çok önemli bir etken maddesini tavuk eti yerken tüketebiliriz.

Ancak tavuk kıkırdağı ve istiridye kabuğundan üretilmiş tabletlerini tükettiğimizde onlarca tavuktan alacağımızdan daha fazla besin vücudumuza girmiş olur ve kıkırdan hasarlarımız tamir edilir, yaşlılık yıllarımızda yaşayacağımız olası kıkırdak problemlerini önüne geçilmiş olunur.Normalde yarım kilo et yediğinizde alacağınız protein değerini bir bardak süte karıştırdığınız protein tozu ile sağlayabilirsiniz.

Sporcu Besinleri size yüksek besin değerini saf olarak sunmaktadır. Sadece sporcular için değil, yoğun tempoda hayat yaşayan ve beslenme için yeterli özen ve zamanı ayıramayanlar için de sporcu Besinler vazgeçilmezdir.

Sporcu Besinler ile enerji düzeyi yüksek tutulur, kalori yönetimi kolaylaşır ayrıca vücudun bağışıklık sistemi güçlenir.

Bazı sporcu Besinler vüdudun kendini yenileme kapasitesini arttırmakta, ve hastalık sonrası iyileşme sürelerini kısaltmaktadır.

Ancak narecza sporcu gıdalarının kullanımı ile ilgili herhangi bir tıbbi öneri ve destek sağlamaz. Sporcu gıdaları kullanmadan kronik hastalıklarınız varsa önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Narecza tarafından satılan tüm sporcu gıdaları bakanlık onaylıdır.

Sağlıklı beslenmek adına spor yapıyorsanız kesinlikle sabahları kahvaltınızı saat 8.30 a kadar yapmış olmanız gerekiyor. Kahvaltıda 1 bardak süt yanına peynir, en az 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı yenilecek diğerlerinin beyazı) en az 6 - 10 adet zeytin, varsa eğer tereyağı, kepek ekmeği yada mısır ekmeği olabilir. Güne dinç başlamak için bunların sabah kesinlikle tüketilmesi gerekiyor. Yanına ekstradan reçel, bal gibi besinlerde eklenmelidir. En azından 2 tatlı kaşığıda olsa bal kesinlikle yemelisiniz. Sabah kahvaltısından sonra 1 - 2 saat geçtiğinde öğle yemeği öncesi bir ara öğünde 1 adet 80gramlık ton balığı yiyebilirsiniz. Ara öğünlerde ana öğünler kadar önemlidir. Vücudunuzu sürekli beslemelisiniz. Öğlen yemeğine geçtiğinizde genellikle yapılan spora göre beslenmeler değişsede karbonhidrat ve et ağırlıklı sağlam bir öğün geçirebilirsiniz. Örneğin pilav ya da makarna tüketiyorsanız kesinlikle en az 200 gram et yemelisiniz. Köfte vb şekildede tüketim yapabilirsiniz. Öğle yemeğinden 30 - 40 dakika sonra 1 adet sade kınık vb soda içmelisiniz. Onun içeriğindeki mineraller vücudunuza lazımdır ve öğle yemeğindeki besinleri öğütmenizde yardımcı olacak ki öğle yemeğinden 1.5 - 2 saat sonrasında ara öğün yemeğiniz olacak. O ara öğündede kek, meyve suyu vb birşeyler atıştırabilirsiniz. Akşam yemeği ise genellikle et ağırlıklı olabilir. Çünkü günde 3 ana öğün ve en az 2 ara öğün beslenmek zorundasınız.

Eğer ara öğün alamıyorsanız, kesinlikle protein tozu vb ürünleri kullanmanız gerekmektedir. Onlar sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Meyve olarakta kivi, elma, armut, kiraz, üzüm, şeftali gibi meyveleri mümkün oldukça en az 2 tanesini gece yemelisiniz. Akşam saat 8 civarı yemeniz yeterlidir. Kilo almak isteyen kişilerde ekstradan gece 9 dan sonra 1 adet 80gramlık ton balığını yağını süzerek tüketebilirler, kesinlikle gece yatmadan önce en az 250 - 300ml süt tüketmelisiniz. Gece uykuda vücut dinlenmeye geçsede yinede sabaha kadar aç kalacaktır. Süt yavaş emilimli olduğu için sizi sabaha kadar beslemiş olur. Sabah kalktığınızdada 1 bardağa yakın su için ki böbrekleriniz harekete geçsin.

Sporcu Besinleri Kullanımı

Sporcu Besinleri kullanımı ile ilgili olarak ürün üzerinde kullanım talimatı bulunmaktadır. Ancak diyetisyeninizin veya doktorunuzun tarafından verilen bir kullanım programı varsa bu programı uygulamaya özen gösteriniz.

Ürün kullanım değerleri sağlıklı insanlar için belirlenmiştir. Eğer şeker, tansiyon, böbrek hastalıklrı, karaciğer hastalıkları, hormonal bozukluklar gibi kronik hastalıklarınız varsa sporcu besinleri kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Sporcu besinlerini doktor veya diyetisyen kontrolünde kullanmanız ihtiyacınız kadar tüketmenizi sağlar ve göreceğiniz faydayı arttırır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp