Sistit Nedir Nasıl Tedavi Edilir?

Sistit Nedir Nasıl Tedavi Edilir? : Özellikle kadınlarda mesane enfeksiyonlarına sık rastlanır. Sistitin belirtileri, idrara çıkarken sancı ve yanma ve sık sık idrara çıkma gereksinimi duymadır. Karın krampları ve ateş de olabilir. Hastalığa neden olan bakteri genellikle anüsten mesaneye bulaşır. Hastalık antibiyotiklere çok iyi yanıt verir. Ancak antibiyotikler hastalığın tekrarlanmasını önleyemez.

Sık sık tekrarlayan sistiti olan her kadın doktoruna görünmelidir. Eğer herhangi bir enfeksiyon bulunamazsa, sorunun nedeni kronik kandidiasis ya da besin alerjisi Gebelik öncesi bakımla Down sendromlu çocukların doğmasına engel olmak ne yazık ki mümkün değildir. Ancak iyi beslenmenin doğacak bebeğin sağlığında büyük rol oynayacağına kuşku yoktur. olabilir. Enfeksiyon ihtimalini azaltmak için alınabilecek basit önlemler de vardır:

• Bol bol sıvı için, günde 2-3 litre.

• Sağlıklı bir beslenme uygulayın; şekeri, alkolü, hayvansal yağları çok azaltın.

• Kişisel hijyen (temizlik) kurallarına önem verin. Bağırsaklarınızı boşalttıktan sonra, anüs önden arkaya doğru temizlenmelidir. Böylece mesane ağzına mikrop bulaşması önlenmiş olur.

• Vajinal ve anal bölgeleri yıkarken sabun, deterjan ya da parfümlü tuvalet malzemesi kullanmayın.

• Naylon çamaşır, özellikle kilot giymeyin.

• Tekrarlayan sistitlerde idrarda bakteri bulunmadığı çok olur. Bu yüzden hastalık antibiyotik tedavisine iyi yanıt vermez. Bu dürümdakilerin çoğunda hastalığın nedeni besin alerjisi ve/veya kandida sorunlarıdır. Tedavi bu hastalıklara yöneltilirse, hastanın durumu düzelir.Tekrarlayan enfeksiyonlara yakalananlarda, özellikle yaşlılarda gizli besin eksiklikleri olabilir. Birçok inceleme, enfeksiyona direncin artırılmasında besin bütünleyici ilaçların yararını doğrulamaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp