Sistit İlaçları

Sistit ilaçları nelerdir, sistit hastalığında verilen ilaçlar nelerdir, sistit hastalığında kullanılan ilaçlar bu ilaçların olumlu olumsuz etkileri hakkında tüm merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır..

Piyasa Şekilleri:


21 tablet içeren blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli:

Günlük doz yemeklerden sonra alınan 3×1 tablettir.

Endikasyonları:


Özellikle uzun süreli tedavi gerektiren piyelonefrit, sistit, piyelit ve diğer kronik üriner sistem enfeksiyonları ile beraber oluşan bakteriüride tedavi edici ve koruyucu olarak kullanılır. Ayrıca akut üriner sistem enfeksiyonlarında; enfeksiyon uygun antimikrobiyal ilaçlarla kontrol altına alındıktan sonra önleyici olarak tatbik edilir.

Kontrendikasyonları:

Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde, ciddi dehidratasyon ve asidozda, mutlak endikasyon olmadıkça gebelikte, gut hastalığında kontrendikedir.

Uyarılar:

Anjina pektoriste, kalp rahatsızlığında, glokomlu ve parkisonlu hastalarda çok dikkatle kullanılmalıdır. Tedavi süresince hasta idrarının asitli olması gerektiğinden, bunun için verilen beslenme rejimi uygulanmalıdır. Proteus ve Pseudomonas gibi üre-parçalayıcılardan ileri gelen enfeksiyonların tedavisinde idrarın asidli olmasına dikkat edilmelidir. Gebelik süresince, mutlak endikasyon olmadıkça kullanılmamalıdır. İlacın çoğu süt ile geçebileceğinden emzirenlerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

Metenamin ile tedavi gören hastaların %3′ünden daha azında, ufak yan etkiler bildirilmiştir. Bunlar, bulantı, mide bozukluğu, hematüri, ağrılı idrar yapma ve deride kızartılar şeklinde kendini gösterir.

İlaç Etkileşimleri:

Karbonik anhidraz inhibitörleri idrarı alkalileştirdiklerinden bu tür maddeler, (örn. asetozolamin içeren ilaçlar) idrar yolları antiseptiği olan metenamin üzerinde etki yaparlar. Sülfonamidlerle tedavi gören hastalara da verilmemelidir. Çünkü oluşan formaldehit bazı sülfonamidlerle idrarda çözünmeyen tortuların ortaya çıkmasına neden olabilir. Diüretikler, (örn. tiyazid grubu) idrarı alkalileştirebileceğinden metenamin üzerinde etki yapabilirler. İdrarı alkalileştirecek sodyum bikarbonat ve sodyum sitrat içerikli içeceklerin de bu ilacın etkinliğini düşürebileceği bilinmelidir. Metenamin nedeni ile idrarda katekolaminlerin saptanmasını, fluoresans oluşturarak bozar. Ayrıca 5-Hidroksiindol asetik asid (5-HIAA) testinin sonuçlarını değiştirir. 17-Hidroksikortikosteroid testlerini etkiler, gebelerdeki idrarda estrojen tayin testlerini bozabilir.

Yorumlar

  • Duy** Gü****
    7 yıl önce
    merhabalar; bir saat içerisinde idrarımda yanma sık ıdrara cıkma tamamen idrarımı yapamama ve idrarımı yaparken hafif bir kanama var. bu daha önce bir kaç defa olmuştu antıbiyotık ve prunol toz ilaç kullandım şu an 7 aylık bebegim var ve emziriıyorum bu toz ilaçın yan etkisi olur mu? largopen antibiyotigim var bunu da kullanabilir miyim??
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      idrar yollarinda yanma : İdrar yollarında veya idrar yaparken yanma çeşitli nedenlerden kaynaklanır. Belsoğukluğu, ülser, mesane iltihabı, prostat iltihabı, mesane uru, yumurtalık iltihabı, apandisit düşünülebilir.bu tur nedenlerden olusan sorunlar genellikle bobrek ustu iltihaplanmalardan meydana gelir bunun için ilk 1 hafta içerisinde etkisini gorebileceginiz ve duzenli bir sekilde kullandiginizda kalici tedavi saglayan setimizi kullanabilirsiniz.2 aylık kullanım idrar yollarindaki yanma prostat ve bu yanmaya neden olan sebeblerin giderilmesini sagmakatadir .Tedavide izlediğimiz yol için linke tıklayınız. Geçmiş olsun. irtibat no:0224 2 3 4 5 6 7 8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp