Siğil Neden Çıkar 2

Siğil Neden Çıkar 2 :

Siğil deride meydana gelen et benine benzeyen bir infeksiyon hastalığıdır. Siğil bulaşıcı bir hastalık olduğu için oldukça tehlikeli ve risk taşıyan bir hastalıktır. Vücudun her yerinde bulunan siğiller arasında en önemlisi genital bölgede çıkan siğillerdir. Hayati önem arz etmektedir.

Genital bölge siğili tedavisi geç kalındığı sürece rahim ağzı kanserine yol açmaktadır. Siğillerin bulaşmasında bir sürü faktörler bulunmaktadır. Mesela; ayakta çıkan siğiller plaj kenarlarından, banyolardan, spor salonlarından veya havuzlardan bulaşabilir sadece genital bölgedeki siğiller cinsel temasla bulaşır. Balık, et ve kümes hayvancılığıyla uğraşan insanların ellerinde diğer mesleklerle uğraşanlara göre daha çok görülmektedir. Elde hasar, yara, çizik ve zedelenme varsa siğilin bulaşması çok kolaydır. Doktor gözetimi altında tedavi edilmelidir. Bağışıklık sistemiyle çok alakalı bir hastalık olduğu için erken teşhis çok önemlidir.

Siğil, gebelerde, çocuklarda ve gençlerde çok sık görülmektedir. Siğilin oluşmasındaki en önemli etkenlerden bazıları stres, depresyon ve psikolojik nedenlerdir. 10 ile 20 yaşları arası siğilin çıkmasındaki en önemli yaş grubudur. Siğil günümüzde fazla dikkat edilmeyen bir hastalık olduğu için vücutta kendi üremesinden daha çok kişilerden bulaşmaktadır. Arkadaşlar arasın da ortak eşya kullanan ve suyla fazla uğraşan kişilerde daha sık görülmektedir.

Siğil hastalığının tedavisi artık çok kolay ve çok çeşitlidir. Hastalara ilk önce karbondioksit lazer tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi siğili buharlaştırarak o bölgeden yok etmektedir. El, ayak ve genital bölgede tekrarlayan siğiller için karbondioksit lazer tedavisi önerilmektedir. Fakat bir de pastal yapay tedavi yöntemi vardır.

Bu yöntem sadece el ve ayak siğilleri için kullanılmaktadır. Cerrahi bir yöntem olmadığı için genital bölgedeki siğiller için kullanılmamaktadır. Pastay lazer tedavisinin dezavantajı çok seanslı bir tedavi olmasıdır. Siğiller tedavi sonrası vücutta tekrar çıkma yapabiliyor. Hastanın tekrar doktora başvurması gerekir. Siğillerin bulaşmasına göre yaklaşık yüzde 80 den fazla çeşidi vardır. Siğiller genellikle kahverengi ve tenin renginde olmaktadırlar. Vücutta çıkan siğillerle asla oynanmamalı o bölgeyi kavlatmamalı ve kopartılmamalıdır. Hasta kendi kendine siğili yakmayı kesinlikle denememelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp