Sedef Hastalığı Neden Olur

Sedef Hastalığı Neden Olur hakkında bilgiler bu makalede yer almaktadır. Sedef hastalığı neden olur ile ilgili tüm açıklamaları bu makalede inceleyebilirsiniz...

Sedef hastalığının nedenleri nelerdir ?

Sebep bilinmemektedir. Bununla birlikte güncel araştırmalar kanda bulunan akyuvarlardaki bir anormalliğin iltihabi olayı tetiklediğine ve hastalığın gelişime yol açtığına işaret etmektedir.

İltihaptan dolayı deri üç dört günde bir dökülür. Bu normalden yedi sekiz kat daha hızlıdır. Hastalar deride kaşıma, yolma, yaralanma veya aşırı güneş yanığından 10-14 gün sonra beneklenme tarzında yeni plakların ortaya çıktığını farkeder.

Sedef hastalığı aynı zamanda, streptokoksik boğaz iltihabı gibi bazı infeksiyonlardan sonra, bazı ilaçların alımıyla birlikte aktivite kazanabilir. Alevlenmeler kış aylarındadır çünkü deri kurur ve güneş ışığı azalmıştır.

Vücudunuz genelde ölü hücreleri yüzeye çıkararak onları yenileriyle değiştirir. Bu bir aylık bir süreçtir. Sedef hastalığı olan insanlarda, bu işlem birkaç gün süre, Sonuç kırmızı, kaşınan gümüş bir plakayla kaplı bir cilttir. Diz, dirsek, kafa derisi gibi Genelde görünen yerlerde olurlar. Ama buralarla sınırlı kalmak zorunda değillerdir.

Neden olur?


Çok aktif bağışıklık sistemi sonucu oluşurlar. Genellikle kalıtsaldır. Stres, enfeksiyonlar ve kuru hava tetikleyicidir.

Ne yapılır?

Doktorunuz konuyla ilgili ilaçlarla semptomlardan kurtulmanızı sağlar. Yaralanan yere tedavi uygulayın. Eğer kısmi terapi işe yaramasa, doktorunuz gün ışığı veya ültraviyole ışık terapisi uygulanır.

Hücrenin proteininden yapılan ve bağışıklık sisteminin çalışmasını engelleyecek tedavilerde uygulanabilir. İlaçlar etkilidir ama yan etkileri de vardır. Bastırılan bağışıklık sistemi enfeksiyon ve hastalıklarla savaşamaz.

Yorumlar

  • Mis** Kay*
    6 yıl önce
    Sedef hastasiyim 8aydir var ama evlendikten sonra cikmaya basladi ne yapabilirim dokta gittim ama ilaclarin faydasi yok yardimci olursaniz sevinirim
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      sedef yıllarca mücadele edilen bir hastalıktır ne yazıkki. kişi tamamen iyleştiğini düşünebilir fakat alevlenme dönemleri vardır. ne zaman nüksedeceği maalesef belli olmuyor. siz şimdi dilerseniz bu linki tıklayın. geniş bilgi almak istersenizde numara bırakabilirsiniz. çünkü bazen yoğunluktan cevap vermekte geç kalabiliyoruz. incelemek için Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp