Sedef hastalığı 3

Sedef hastalığı

Belirtiler: Öncelikle, dirseklerde ve dizlerde görülen, daha sonra kafa derisine, sırt ve göğüse sıçrayan, kenarları kırmızı sınırlı, ortası gümüşi pullarla kaplı, genelde kaşıntılı lekeler. Kış mevsiminde daha etkili olur ve çoğalabilir.

Nedenler: Hastalık genelde kalıtımsaldır. Annesi veya babası hasta olan çocuklardaki riziko oranı %50'nin üstündedir. Bu rizikoyu, akut iltihabik ve ağır geçen grip, anjin gibi hastalıklar arttırabilir. Hastalık, tüm bu nedenlerin dışında, organik nedenlerden de kaynaklanabilir. Örneğin, karaciğer fonksiyon bozukluğunun başlıca neden olarak görülmesi gerekebilir. Belki, bu bozukluğa, bağışıklık sistemindeki bir dengesizliğin neden olduğu da düşünülebilir. Bu durumda yapılacak olanlar, bir yandan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine çalışmak, bir yandan da, öncelikle bir karaciğer diyeti ile karaciğeri korumaya almak ve uygun besinlerle desteklemek olmalıdır. Karaciğer sağlığına kavuştuğunda, zaten bağışıklık sistemini her zamanki gibi desteklemeye yeniden başlayacaktır. Ayrıca, bedenimizin arıtma sisteminin başlıca organı olan karaciğerin eksik çalışmasından kaynaklanmış olabilecek, olası zararlı maddelerin ve asitlerin dışlanabilmesi için de, organizmanın mineral dengesini bozmadan, kan temizleyici, ödem çözücü bitki çaylarıyla, bir temizlik kürüne başlanması gerekecektir. - Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda bilgi almak için, kitaptaki ilgili bölüme bakın.

Karaciğer diyeti: Alınabilecek gıdalar: Süt ve süt ürünleri, sirkesiz salatalar, dana eti, tavuk eti, haşlanmış veya ızgarada kızartılmış yağsız balıklar, hafif sebzeler, taze meyve yerine elma kompostosu ve bolca havuç suyu. Alınamayacak gıdalar: Tüm etkili baharatlar ve acılar, salam ve sosis türü et ürünleri, yağlı etler ve çorbalar, tüm konserveler, baklagiller, yağda kızartılanların tümü, sirke, limon, portakal ve greyfurt gibi asitli meyveler ve suları. Alkolün hiçbir türü, kahve, çikolata, kakao ve hasta karaciğerin başa çıkamayacağı asitler ürettiği için, arı balı. Ödem çözecek, bedeni ve kanı zararlı maddelerden ve asitlerden arındıracak şifalı bitki çayları:

- Atkuyruğu çayı, günde 2-3 bardak, aç karnına, tatlandırılmadan içilir. 5-6 günlük bir kürden sonra, 2-3 gün ara verilip, yeniden 5-6 günlük bir küre başlanır. 2-3 kür yeterlidir. Bitkiyi ve kullanım biçimlerini tanımak için, kitaptaki ilgili bolüme bakın.

- Isırganotu çayı, günde 2-3 bardak, aç karnına, tatlandırılmadan içilir. 2-3 haftalık bir kür yeterlidir. Bitkiyi ve kullanım biçimlerini tanımak için, kitaptaki ilgili bölüme bakın.

- Eğir kökü çayı, 1 bardak, gün boyuna yayılarak, yudum yudum içilir. Bu kür 2 haftadan fazla sürdürülmemelidir. Daha fazla bilgi için, kitaptaki ilgili bölüme bakın.

- Sinirliot çayı, günde 3-4 bardak, aç karnına, tatlandırılmadan içilir. 2-3 haftalık bir kür yeterlidir. Daha fazla bilgi için, kitaptaki ilgili bölüme bakın. - Pelinotu çayı, günde 1-2 bardak, öğün aralarında, tatlandırılmadan içilir. En fazla 1-2 hafta kullanılmalıdır. Daha fazla bilgi için, kitaptaki ilgili bölüme bakın.

- Bitki harmanı: lsırganotu, frenk kimyonu, binbirdelikotu, papatya ve adaçayı, ince kıyılmış olarak eşit oranda karıştırılır. 2-3 çay kaşığı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay, biraz bal ile tatlandırılarak, öğün aralarında içilir. 3-4 hafta boyunca kullanılabilir. Karaciğer fonksiyon bozukluğuna, albümin eksikliği de neden olabilir. Test sonunda eğer bu durum saptanırsa, albümin içerikli besinlere ağırlık vermek gerekir. Ayrıca, albümin sindiriminin kolaylaştırılabilmesi için, günde 1-2 bardak taze ananas suyu içmek yararlı olur. Eğer hastalık gerçekten de karaciğerden kaynaklanıyorsa, yalnızca diyet etkisiyle, en geç 1 hafta içinde iyileşmeler görülebilir. Ama, bu programın inanç ve ısrarla 3-4 hafta süreyle uygulanması doğru olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp