Saç Egzaması Nasıl Geçer

Saç Egzaması Nasıl Geçer

Evde yapılan, katkısız, doğal elma sirkesi egzamanın çözümüdür. İbrahim Saraçoğlu, egzama için kükürtlü sabun ve doğal elma sirkesinin kesin garantili çözüm olduğunu söylüyor. Kükürtlü sabun dışında başka hiçbir sabun, doğal dahi olsa egzamanın çaresi olmuyor. Marketlerde satılan, markası ne olursa olsun hiçbir hazır elma sirkesi de yine egzamaya faydalı olmuyor

Saç diplerinde, kafa derinizde egzama varsa, saçlarınız aşırı kaşınıyorsa, ciddi bir saç derisi kaşıntı sorununuz varsa ve bu durum ruh sağlığınızı da etkiliyorsa İbrahim Saraçoğlu şu doğal tedavi yolunu öneriyor:

Her zaman, saçlarınızı ve duş alırken bütün vücudunuzu sadece kükürtlü sabun ile yıkayınız. Egzama tedavisi boyunca, hastalığınız bitene kadar kesinlikle başka sabun ve şampuan kullanmayınız. Saç kremi, duş jeli ve şampuan egzama tedavisini engellemektedir. Doğal elma sirkesi, egzamanın baş düşmanıdır. Saçlarınızın diplerine doğal elma sirkesi sürünüz. Duşta, son durulamayı doğal elma sirkesi kattığınız su ile bitiriniz. Böylece egzama zamanla geçecektir.

Eller, ayaklar, bilekler, kulak içi ve daha pek çok bölgede oluşan egzama ve kaşıntı her zaman kükürtlü sabun ve doğal elma sirkesi ile tedavi edilmektedir. Kulak çubuğunu doğal elma sirkesine batırarak, egzama olan bölgelerinize elma sirkesinin nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Kullandığınız kükürtlü sabun da yine doğal olmalıdır.

Çamaşır suyu, deterjanlar, bazı şampuanlar ve her çeşit fabrikasyon temizlik maddesi egzamayı azdırabilir. Egzamaya yatkın bir teniniz varsa, kimyasal maddelere temas etmemeniz önerilir. Bunlar koruyucu ve tedavi edici tedbirlerdir.

Saç Egzaması Saç Dökermi

Saç dökülmesi sebepleri dendiğinde, ailesel, demir eksikliği, guatr, hamilelik, doğum, mantar, stres, gibi bir çok neden akla gelir. Bunlardan en sık görülen sebep ise genetik yani ailesel saç dökülmeleridir. En az sebeplerden birisi de yağlı egzamadır, en az rastlanan sebep olması saç dökülmesi yapmaz anlamına gelmez çünkü yağlı egzama zaten nüfusun % 2 gibi az bir kısmında görülür.

Dökülme sebepleri arasında sayılan bu hastalıklardan kıl kökü iltihabı ve mantarlar saçın kökünü öldürerek kalıcı dökülmeye sebep olur ve tek tedavisi dökülen alana saç ekimidir. Cilt hastalıkları arasında en sık görülen hastalık olan seboreik dermatitin saç döktüğü konusunda görüş birliği yoktur ancak hastalar genellikle hastalığın azdığı dönemlerde dökülmenin arttığından şikayeçidirler.
Genel olarak değerlendirildiğinde yağlı egzaması olanlar arasında saç dökülmesi görülme sıklığı ekzama sorunu olmayanlar arasında görülen dökülmeden daha sıktır işte bu istatistiki bilgi yağlı egzamanın saç dökülme ihtimalini artırdığının kanıtıdır.

Peki yağlı egzama nasıl saç döker;

Tedavide kullanılan kortizon içeren emovate, dermovate gibi solusyonlar saç kökünde ve ciltte incelmeye sebep olur bu incelme köklerin beslenmesini bozacak kadar olursa yani solüsyonlar uzun süre kullanılırsa saçlar beslenemez ve dökülür.

Hastalığın kendisi kökü zedeleyebilir

Çok kaşındığından kaşımak saça zarar verebilir

Aşırı yağlanma ve kepek saçı dökebilir

Aşırı yağ saça zarar verebilir.

Cilt zayıfladığı için mikrop bulaşabilir ve mikroplar kökleri öldürebilir

Benzer şekilde mantarlar çok artarsa mantar kökleri öldürebilir.

Saç Egzaması Tedavisi

Saç egzaması son zamanların en yaygın saç derisi hastalıklarından bir tanesi haline gelmiştir. Saç egzamasına sebep olan en önemli faktörlerden biri strestir. Öte yandan çeşitli kozmetik ürünler, mevsimsel geçişler, alerjik hastalıklar veya saç derisinin kullanılan kimyasal ürünlere karşı fazlasıyla hassas olması, saç bölgesindeki yağ bezlerinin normalden fazla çalışarak saç derisinin aşırı derecede yağlanması ve yeteri derecede temizlenmemesi, genetik faktörler, saç derisinin gereğinden fazla kuru olması, ter bezlerinin fazla çalışması saç egzamasının başlıca temel faktörleri arasında yer alır.

Saç egzamasının belirtileri saç derisinde şiddetli kaşınma, pul pul dökülme ve kepeklenme, zaman zaman meydana gelen iltihaplanma, saç yüzeyinin normalden fazla yağlı olması ve saç derisinde kızarıklıklar şeklinde belirtilebilir.

Saç egzaması hafife alınmamalıdır ve mutlaka tedavi edilmelidir. Düzgün ve düzenli bir şekilde tedavi edilmediği, gerekli saç bakım yöntemleri uygulanmadığı takdirde, saç egzaması ileri boyutlara ulaşır ve kişilerin yaşam kalitesini oldukça olumsuz bir şekilde etkiler. Saç egzamasının tedavisinde kimyasal ilaçlardan ziyade, bitkisel tedavi kürleri uygulanmalıdır. Böylelikle, zaten hasarlı olan saç derisi kimyasal tepkimelerden korunmuş olacaktır.

Bitkisel Yöntemler

Saç egzamasını tedavi etmek amacıyla bazı bitkisel tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Bunlardan en yaygın olanı; saç derisine mineral açısından zengin yağlarla masaj yapmaktır. Zencefil ve karakafes bitkilerinin yağlarını, egzamalı saç derisine sürmek egzamanın etkilerini büyük ölçüde engeller. Bu yağlar saçtaki kepeklenmeyi ve dökülmeyi azaltır.

Saç egzamasının tedavisinde kullanılan bir diğer bitkisel yöntem ise çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı saç derisine ferahlık verir. Egzamayı tedavi eder. Saç derisini yumuşatır. Çay ağacı yağının çok az bir kısmını dilerseniz şampuanınızın içine de ekleyebilirsiniz. Çay ağacı yağı aktarlarda ve kozmetik dükkanlarında mevcuttur.

Saç egzamasını engelleyen tedavi yöntemlerine biotin adlı vitamin de eklenebilir. Biotine eczanelerden ulaşabilirsiniz. Bunun dışında biotin; soya fasülyesi, sarımsak, yulaf gibi besinlerde de fazlasıyla mevcuttur. Saç egzamasından muzdarip olan kişiler bu besin maddelerini tüketebilirler.

Son olarak saç egzamasından korunmak için taze sebze ve meyveler tüketin. Bir dermatologdan yardım alarak, saç deriniz için doğru şampuanı seçin. Saçlarınızı sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Mümkünse soğuk suyla durulayın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp