Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir? :

Saç Dökülmesi Nedenleri ve Çözümleri

Saç dökülmesine karşı etrafınızdan duyduğunuz çok fazla çözüm yolları vardır ki bunların çoğu da aslında etkilidir ve bitkilerin büyüleyici yetenekleri sayesinde piyasada bulunmaktadırlar. Şuanda bayanlarda ve erkeklerde saç dökülmesi nedenleri çok farklıdır. Mesela erkeklerde saçları dökülmesi kırklı yaşlardan sonra başlar normalde fakat daha erken görülüyorsa bu olay bunun bir nedeni vardır. O da erkeklik hormonu olan testesteronun fazla salgılanmasıdır yani bir nevi hormon bozukluğundan kaynaklanmaktadır ancak bu durumda saç dökülmesi çözümleri de çok fazladır. Bayanlarda ise genellikle demir eksikliği ve tiroit hastalığı, silis eksikliği, mineral ve vitamin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Yani saç dökülmesini önlemek için sadece başımıza sürdüğümüz ilaçlar değil ağzımızla alıp tükettiğimiz besinler de çok önemlidir ve sağlıklı beslenmenin önemi açıkça ortadadır.

Mutlaka duymuşsunuzdur saç dökülmesini önlemek için yılan yağı, tatlı badem yağı, maydanoz, susam yağı gibi yağlar etkilidir.

Özellikle yılan yağının etkisi diğerlerine göre daha fazladır. Bu söylediklerimiz sadece çok duyulanlar bunların dışında Çin bitkilerinden elde edilmiş ilaçlar, Hint yağı ve eczanelerde bulabileceğiniz çok daha etkili çok fazla preparat bulunmaktadır ki bunlar genelde bu yağların biraz biraz karışımıyla elde edilen sağlığınıza bir zarar teşkil etmeyen ilaçlardır.

Saç dökülmesinin nedenleri arasında saç diplerindeki gözeneklerin tıkanması ve saç derisinin nefes alamaması da vardır.

Saçınıza uygulayacağınız ilacı uygulamadan önce kafanızı biraz sıcak buhara tutun ve kafa derinizin yumuşamasını sağlayın böylece gözenekleriniz az da olsa açılacak ve ilaç derinize nüfuz edebilecektir. Saçınıza katran içerikli bir ilaç sürmeniz özellikle gözenek açılmasında çok etkili olacaktır bunu eczanenize sorup öğrenebilirsiniz. Ancak katran saçınızı sertleştirir ve karıştırır bu nedenle ardından yumuşatıcı bir şampuan kullanıp bunu iki üç ay uygularsanız saç dökülmenizdeki yoğun değişikliği görebilirsiniz. Saçınıza sürdüğünüz ilacın uygulanma şekli de çok önemlidir, nazik bir şekilde ve saç diplerine nüfuz ettirecek şekilde, masaj yaparak yavaşça ve en az beş on dakika uygulayarak yapmalısınız ki ilacınız etkisini daha rahat gösterebilsin. Saçlarınız çok fazla dökülüyorsa da hemen bir dermatologla görüşüp gerekli muayeneden geçmelisiniz.

Saç dökülmesi kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterir. Son zamanlarda saçınız çok dökülmeye başladıysa hemen doktorunuza başvurup, durumun genetik ve kişisel nedenlere bağlı kellikle mi yoksa başka bir hastalıkla mı ilişkili olduğunu öğrenmeniz tavsiye edilir.
 
• Hormon testi yaptırın.
 
• Kimyevi saç bakın ürünlerinden uzak durun. Mutlaka saçınızı boyamanız gerekiyorsa, sandan siyaha farklı renk ve ton çeşitleri bulunan doğal kınaları deneyin.
 
• Perma ya da fon gibi işlemlerden uzak durun.
 
• Sağlıklı ve protein ağırlık beslenmeye özen gösterin.
 
• Fazla şeker ve alkol tüketimin saç dökülmesine yol açabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Etrafınızda çok alkol tüketen kişilere bir bakın. Hepsinin saçları ne kadar da sağlıksız, öyle değil mi?
 
• Egzersiz yapın. Bu sayede saç dipleriniz ihtiyacı olan oksijeni alabilecek.
 
• Ayda bir kere -özellikle kış aylarında-saçınıza zeytinyağı bakımı uygulayın. (Bir bardak ılık zeytinyağını başınıza masaj yaparak yayın. 10 dakika bekleyin ve saçınızı şampuanlayın. Bu sayede hem baş deriniz kendini yenileyebilecek, hem de saçlarınız daha sağlıklı görünecek.)
 
• Yemek ve salatalarınızda kaliteli zeytinyağı kullanın.
 
• Saç sağlığınız için ihtiyacınız olan vitaminve mineralleri içeren fındık, fıstık ve ceviz tüketin.
 
• Palmiye yemişi ve ısırganotu kapsülleri, saç ekimi kadar etkili olmasa da, dökülen saçlarınızı geri kazanmanızda size yardımcı olabilir.
 
• Önceki bölümlerde de önerilmiş olan sağlıklı beslenmenin sağlıklı saçlar için de gerekli olduğunuaklınızdan çıkarmayın.

• Ara sıra kırkkilit otu çayı içmenizde de fayda var.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp