Romatizmada Sülük Tedavisi

Romatizmada Sülük Tedavisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası için aşşağıdaki makaleye bakabilirsiniz...

TIBBI SÜLÜK TEDAVISININ INSAN VUCUDUNA FAYDALARI:
Sülükler kana 106 cesit madde zerk ederler; vucut bunlardan ihtiyaci olani kullanir.

Bu bio maddeler:Antı-bakterıyeldır, antı-depresandır, bagısıklıgı guclendirici ve koruyucudur, anti-oksıdandır, kan basıncını duzenler, olusmus pıhtıyı cozer, kanı sulandırır, pıhtı olusumunu onler ve damar acıcıdır.kendisine tıbbi suluk tedavisi uygulanan kisi kalp krizi gecirmez ve felc olmaz!

Tıbbi suluk tedavisi; avrupa ve amerikada tamamlayıcı tıp olarak kabul edilir, dunyada 38 ulkede hastane ve kliniklerde tıbbi suluk tedavisi uygulanmaktadır.

Genel Bilgiler :
Sülüklerin medikal alandaki ilk kliniği yaklaşık 2500 yıl önce kurulmuştur… Mikro cerrahide ve plastik cerrahide Tedavi edilecek bölgede küçük bir ısırıkla işe koyulan bu küçük omurgasız hayvan kanı emerken salğıladıgı enzimler sayesinde vücudun kan dolaşımını sağlar. Mikro cerrahide ve plastik cerrahide kullanımı yaygınlaşan bu hayvanlar özellikle mikro cerrahi uzmanlarınca "MADEN" olarak tasvir edilirler.

İngilizler Sülüğe: CANLI ECZANE adını takmışlardır…

Tedavi Edici Özellikleri
Hasta ve yara şekilleri ne olursa olsun Tıbbi Sülükler doğal iç güdüleri ve vücutlarında barındırdıkları enzimleri birleştirerek uyguladıkları tedavilerde aklınıza gelebilecek bir çok vakada başarılı sonuçlar elde etmektedirler. Sülük tedavisinin faydalı olduğu bazı alanlar ...

Miğren ve her türlü Baş Ağrısı, Göz hastalıkları
İktidarsızlık, Cinsel güç arttırıcı etki ( Afrodizyak )
Üreme organı rahatsızlıkları ve Kısırlık
Varis
Sivilce, İrin, Egzema, Sedef
Epilepsi çeşitleri
Kulak hastalıkları
Yüksek tansiyon
Romatizmal hastalıklar
Kalp ve Damar hastalıkları
Felç, Kısmi felç
Kollestrol
Troid 'e bağlı şişmanlık
Hormonel bozukluklar ve buna bağlı şişmanlık
Astım ve Bronşial hastalıklar
Kangren, Yanık vakaları,
Hemoroid (Bagsur), İyileşmeyen yaralar ve Ameliyat izleri
Ve daha bir çok hastalıkta kullanılmaktadır...

Sülükler yüz bölgesesinde tetikleyici noktalara konulduğunda gençleştirici ve canlandırıcı etkiler gösterir. Tiroid bezinin eş zamanlı çalşmasını hızlandırır ve kronik yaraların ve rahatsızlıkların (sinüs iltihabları, siyah noktalar, bademcik iltihapları, kulak iltihapları, deri iltihapları, deri üzerindeki lekeler ve kırışıklıkları) hızla iyileşmesini sağlar, beyindeki kan akışını hızlandırır, horlama tedavilerinde, ve sigaranın ciltdeki etkilerinin tedavilerinde kullanılır.

Sülüklerin ısırdığı zaman bıraktıkları yara izlerinden korkulmamalıdır, yaralar 7 ila 10 gün arasında kaybolur. Sülüğün gençleştirme etkisi ve insan derisindeki kan akışının hızlanması ile 4 - 6 hafta arasında gerçekleşir.

Sıkça Sorulan Sorular

1- Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılıyor ?
•Sülük Tedavisi, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında,

hemoroid‘de, göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı,yüksek tansiyon, troid‘e bağlı şişmanlık, astım ve bronşial hastalıklar, yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren, Meniere Hastalığında ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır.

Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, gangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu (Preventif) Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

2- Bir hastada kullanılan sülükler, başka bir hastada da kullanılabiliyor mu ?
•Bir hastada kullanılan sülükler kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmelidir. Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmaktadır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.

3- Sülük tedavisinde uygulanmaması gereken bölgeler var mı ?
•Yumuşak cilt bölgeleri (Göz kapağı ve çevresi gibi)
• Keratinize bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi)
• Önemli Damarların Üzerleri (Boyun, Çene altı, Koltukaltı, Kasık gibi)

4-Sülük tedavisinde Uygulanması sakıncalı olan hastalıklar var mı ?

•Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması son bir ay içinde mide-barsak kanaması gibi bir hastalık geçirilmiş olması,

cerrahi işlemlerin öncesi ve sonrası Ayrıca diyalize girmekte olan hastaların vital bulguları çok değişken olduğundan Sülük Tedavisi uygulanmaz. Gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

5- Sülük Tedavisinin yan etkileri var mı? Tedavi gören kişi daha sonra rahatsızlanırsa ne yapılması gerekir ?
•Sülük tevdisinden sonra en sık karşılaşılan yan etkisi uygulama bölgesinde görülen lokal kaşıntıdır. Bunun için 2 gün boyunca evde soğuk uygulama yapmak yeterlidir. Bunun dışında nadiren gelişebilecek baş dönmesi, tansiyon düşmesi, kanamanın uzun sürmesi gibi problemlerde Doktorunuza başvurmanızı veya en yakın Sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.

6- Acil işim çıktı sülüğü ısırdığı bölgeden çıkarmak istiyorum ne yapmam lazım ?
•Tedavi bitmeden sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse az miktarda sigara dumanı yada ısı kaynağı sülüğün ısırdığı yeri bırakmasını için kullanılabilir. Kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartmaya çalışmayınız.

7- Sülük ısırdığı bölgede ne kadar zaman kalmaktadır ?
•Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır nadiren 60 dakikayı bulduğu da olmuştur.

8- Sterilize sülük kullanmazsam ne olur ?
•Sterilize edilmeden, kişilerin bu sülükleri dikkatsizce kullanmaları bilinen ve bilinmeyen enfeksiyonlar kapma ihtimali açısından büyük risk taşır.

9- Aldığım Sülükler kısa zaman sonra ölüyor ?
•Sülük‘lerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır (Şişe suyu kullanınız) ani ısı değişimlerinde sülükler ölür, suyun sıcaklığı 20 c olması gerekmektedir.

10- Tedaviden sonra nelere dikkat etmem gerekir ?

•Tedaviden sonra hastanın istirahat etmesi, çok sıcak yada çok soğuk ortamlardan kaçınması, kanı sulandırıcı ilaç kullanmaması ve bol sıvı alması gerekmektedir.

11- Tedaviden sonra banyo yapabilir miyim ?

•Tedaviden bir gün sonra banyo yapmakta sakınca yoktur.

12- Tedaviden sonra sülüğün ısırdığı bölgeden ne kadar zaman kan akacak ?
•Uygulama sonrası 6-8 saat civarında sızıntı şeklinde kanama olabilir , yapılmış olan pansuman açılmadan ertesi güne kadar beklenmelidir.

13- Hirudoterapi‘nin anlamı nedir ?
•Sülükle tedavi anlamına gelmektedir. Latince ismi Hirudoterapi‘dir

14- Sülükler Hastaları nasıl tedavi ediyorlar ?
•Sülüklerin Tedavi edici özellikleri kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Bu salgı, 100‘ün üzerinde biyoaktif madde içermektedir. Başlıca bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engelleyici , oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkilere sahiptir. Ayrıca sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.

15- Sülük tedavisinde enfeksiyon kapma riski var mıdır ?
•Uygulanıcak bölge pis ise sülük enfeksiyona sebep olabilir. Sülüklerin dış yüzeyi sterilize edilmemişse ,sülüğün üstündeki bakterilerden enfeksiyon kapabilirsiniz . Uygulanacak bölge temiz olursa ve de sülüklerin dış yüzeyleri sterilize edilmiş olursa hiçbir enfeksiyon görülmez.

16- Sülük ısırmak istemezse / ısırmıyorsa ?
•Sülüğün kolayca ısırmaması halinde;
• Soğuk deri
• Sigara içiliyorsa
• Parfümlü yüzeyse
• Küçük çocuksa
Uygun bölge ılık ve temiz olan deridir . Hala sülük yapışmıyorsa iğne ile bir delik açılması tavsiye edilir. Eğer hala yapışmıyorsa sülük degiştirilir.

17- Sülük ısırması ağrı yada acıya sebep olur mu ?
•Sülüğün ısırması hastalar tarafından sivrisinek ısırması gibi hissedilir. Sülüğün ısırması ağrı yada acıya sebebiyet vermez.

18- Sülükleri nasıl imha etmemiz gerekli ?
•Sülükler kullandıktan sonra içinde %70'lik alkol veya çamaşır suyu bulunan kavanozda 5 dakika bekletilerek imha edilmelidir.

19- Tedavi için Kaç sülük almalıyım ?
•Hastanın yaşına, kilosuna ve hastalığın çeşidine göre sayı degişmektedir.

20- Sülük Tedavi Merkeziniz var mı ?
•Firmamız Tıbbi Sülük satışı yapmaktadır. Sülük tedavi merkezimiz yoktur.

21-Sülükleri nasıl Sterilize ediyorsunuz? Ben evde sterilize edebilirmiyim ?
•Sevk edilmeden önce özel hazırlanmış losyonun içerisinde bekletilerek dış yüzeyleri sterilize edilmektedir. Kişisel olarak dışarıdan almış oldugunuz sülükleri evde sterilize edemezsiniz.

ÖNEMLI NOT:

Tibbî sülükler sadece kirli kan emer. Terapi sirasinda 100'den fazla bio maddeyi kana zerk eder.

SÜLÜKLERİN BAKIMI
Sülüklerin bakımında sakınılması gereken iki önemli husus vardır. Bunlardan biri suyun sıcaklığı diğeri ise suyun klorlanmamış olmasıdır.
Su : Sülükler alınır alınmaz yeni bir suyun içine aktarılmalıdır. Lütfen klorlanmamış su veya şişe suyu kullanınız. Çeşme suyu kullanmayınız.

GÜN AŞIRI SÜLÜKLERİN SUYUNU DEĞİŞTİRİNİZ !

Sıcaklık : Sülüklerin yaşadığı suyun sıcaklığını (16-20 C ) de tutmaya özen gösteriniz.
(24 C ) üzerindeki sıcaklıklardan sakınınız. Gün ışığıyla direk temasından kaçınınız. Sülükleri bir Kavanozdan diğer bir kavanoza aktarırken ani su sıcaklık değişiklerinden kaçınınız.

Kavanoz : Gördükleri en küçük boşluktan geçe bilmesini sağlayan omurgasız yapıları sebebiyle kapaklı bir kavanoz seçmeniz önerilir. Lütfen 1lt kavanozda 50 adetten fazla sülük muhafaza etmeyiniz.

İmha Edilmesi : Sülükleri kullandıktan sonra içinde %70 alkol bulunan kavanozda bekletilerek imha edilmelidir.

HASTANIN UYGULAMAYI KABUL ETMESİ

Günümüzde Hirudoterapi ve Medikal cerrahi uygulamalarda olduğu gibi sülüğün nasıl kullanılacağı ile ilgili de bazı takip edilmesi gereken prosedürler bulunmaktadır. Hasta mutlaka bir uzman doktor gözetimi altında bu uygulamayı yapmalıdır.

Uzman doktor hastayı uygulamanın başından sonuna kadar hastayı nelerin beklediğini tek tek ve anlaşılır bir şekilde hastaya anlatmalıdır. Bu durumda yapılan uygulamalarda hastanın uygulamaya yaklaşımı mükemmel derecede olmaktadır.

Sülük Uygulamaları :

1-Hasta sülüğün uygulanacağı bölgeye herhangi bir jel ,losyon veya ona benzer bir sıvı sürmemelidir. Tedavi edilecek bölge tedaviden önce mümkünse suyla ya da alkolle temizlenmelidir. Alkole temizlendi ise tedaviye başlamadan önce yıkanmalıdır. Tedavi için hastanın derisi ılık olmalıdır. Bunun için de ılık su kullanılmalıdır.

2- Sülük tedavilerinde uygulanan metotlar: Şırınganın ucunu keserek deposuna sülüğü çekiniz. Hangi bölgeye uygulamak istiyorsanız şırınganın ucunu ısırmasını istediğiniz bölge tutunuz ısırma işlemi ğerçekleştikten sonra yavaşça şırıngayı alınız. Bu işlemden sonra şırıngayı atınız.

Veya likör bardağıyla, Laboratuar tüpü ile istenilen bölgeye uygulayınız. Belirlenen noktaya sülüğü yerleştirmek için tahta kaşık kullanılması tavsiye olunur.

3- Sülüklerin başıboş dolaşmalarını engelmek için 1 cm lik alana sargı bezi kullanarak bir nevi bari yer kurarak engelleyebilirsiniz.

4- Sülüğün başını tedavi edilecek yere yönlendiriniz. Çabuk yapışacaktır. Ama yapışmıyorsa kullanılmamış enjektör ignesini yapışmasını istediğiniz bölgeye hafifçe batırınız ve kan akmasını sağlayınız. Sülük kanın olduğu yere gelip yapışacaktır. Eğer hala yapışmıyorsa başka bir sülük kullanmanızı öneririz.

5- Sülük yapıştıktan sonra iyice şişinceye kadar yapıştığı yerde kalmalıdır. Uygulama esnasında sık sık sülükleri kontrol etmekte fayda vardır.

6- Sülük karnını doyurduktan sonra ki bu genelde 45 dakikayı bulur , kendi kendine yapıştığı yerden ayrılır. Kesinlikle ısırdığı bölgeden çekmek suretiyle çıkartmaya çalışmayınız. Tedavi bitmeden sülük ısırdığı bölgeden alınmak istenirse az miktarda sigara dumanı yada ısı kaynağı sülüğün ısırdığı yeri bırakmasını için kullanılabilir.

7- Sülüğün ısırdığı yerin etrafındaki alanlar rutin olarak her gün dezenfekte edilmeli ve gerekiyorsa pansuman yapılmalıdır.

UYGULAMADA GEREKLİ EKİPMANLAR

-Saf su içinde veya klorsuz şişe suyunun içinde bir kavanoz sülük.
-Sülüklerin kullanımından sonra imha edilmesi için içinde alkol bulunan bir kavanoz.
NOT : Kullanılan sülükleri kati suretle kullanılmamış sülüklerin içine koymayınız. Ayrı bir kavanozda alkolle imha ediniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp