nöral terapi nedir nasıl yapılır

Nöral Terapi Nedir

İyileşme için sinir sistemine etki edilmesi anlamını taşımaktadır. Otonom sinir sistemi vücudumuzda çok geniş elektriksel bir ağ sistemidir. Bu sinir sistemi her hücreye ulaşan ve çalışmaları kontrol eden bir biyoelektriksel ağdır. Bu ağdaki bozukluklar tüm hastalıklarımızın temelini oluşturur. Nöral terapi bu bozuklukları düzelttiği için tüm hastalıklarda etkili tedavi sağlar. İlaç tedavisiyle sağlanamayan bu etkiyle hastalığı kaynağından tedavi etmek mümkündür. Bazı hekimler tarafından vücuda yapılan iğne tedavileri ile karıştırılmamalıdır. (bu tedaviler nedir? Akupunktur gibi mi? detay vermek gerekirmi?) Bu uygulamalarda genellikle kortizon, ağrı kesici ve dokuyu uyuşturmaya yönelik ilaçlar vardır. Bu tedavilerin etkileri kısıtlı ve geçici olmaktadır.

Nöral terapi tamamen farklı biyofiziksel etki ile vücutta kalıcı düzenleme yapmaktadır. Doğal bir tedavi yöntemi olan Nöral Terapi hamileler ve emziren annelerde bile rahatlıkla uygulanabilmektedir. Hiç bir yan etkisi yoktur, tedavi tamamen kalıcıdır.

Nöral terapi kimlere uygulanmalıdır?

Nöral terapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Tansiyon, şeker, kalp hastalıkları vb. gibi hastalıklar ve kullanılan ilaçlar tedaviye engel değildir. Sadece kortizon kullanan hastalarda vücut tümden baskılandığı için tedavinin etkinliği azalabilir.

Nasıl uygulanmaktadır?
Nöral Terapi bir enjeksiyon tedavisidir. Cilde, organlara, vücuttaki tüm yara ve ameliyat izlerine uygulama yapılmaktadır. Uygulamalarda genellikle ince küçük insülin iğne uçları kullanılmaktadır. Amaç iğne yapmak değil, nöral sistemde bioelektriksel bir etki yaratmaktır. İğnenin yapılacağı bölgeler hastaya ve şikayetine bağlı olarak değişebilmektedir. İğneler sinire yapılmaktadır.

Tedavi süreci nedir?
Tedavi seanslar halinde yapılmakta olup, haftada 2-3 seans halinde ya da aralıklı olarak uygulanabilmektedir. Bazen aylara yayılan tedaviler mevcuttur. Tedavi süresi hastaya özel değişmekte olup 10 seansı geçmemektedir. Genellikle birkaç ayda bitirilen nöral tedaviler, uzun vadede şikayetler tekrarlanırsa tedaviye kaldığı yerden devam edilebilmektedir.

Nöral tedavinin yan etkileri var mıdır?

Doğal bir tedavi olarak kabul edilen Nöral Terapi ilaç tedavisi değildir. İğnelerdeki kısa etkili lokal anestetik maddenin otonom sinir sistemi üzerinde oluşturduğu uyarıdan faydalanılır. İğne cilde yapılır yapılmaz bu uyarı sinir ağına yayılır ve hasar gören sinirlerin hepsini biyoelektriksel olarak düzeltir. Nöral Terapide anestezik maddeler kullanılmaktadır. Bu lokal anestezik maddeler tamamen doğal olup ısırgan otu ve acıbademden elde edilmektedir. 80 yılı aşkın süredir batıda (Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya) uygulanan Nöral Terapiyle yan etkisiz tamamen doğal ve kalıcı sonuçlar elde edilir.

Nöral Terapi hangi hastalıklarda uygulanır?
1- Migren ve baş ağrıları tedavisinde
2- Boyun, sırt ve bel ağrıları gibi kas kökenli ağrıların tedavisinde
3- Bel ve boyun fıtıklarında ağrıların giderilmesinde
4- Eklem hastalıkları (menisküs yırtılması, eklem içindeki sıvının azalması, sporcu yaralanmaları)
5- Sinir basısına bağlı oluşan ağrıların tedavisi
6- Romatizmal hastalıkları tedavisi
7- Allerjik astım ve allerjik rinit gibi allerji kökenli hastalıkların tedavisi (bağışıklık sistemindeki denge bozukluğu)
8- Trioid hastalıklarının tedavisi
9- Menapoz sıkıntılarının giderilmesi
10- Adet düzensizlikleri ve şiddetli adet sancısı tedavisi
11- Hormanal bozukluğa bağlı üreme sorunları
12- Kronik tonsillit (geçmeyen boğaz iltihabı) tedavisi
13- Kronik sinüzit tedavisi
14- Fibromyalji (yaygın kas ağrıları), devamlı yorgunluk hissi ve halsizlik tedavisi
15- Depresyon ve panik atak gibi ruhsal hastalıkların tedavisi
16- Kronik kabızlık tedavisi
17- Bağırsak hastalıkları tedavisi (irritabl kolon sendromu, ülseratif kolit ve crohn)
18- Yüz felci tedavisi
19- Trigeminal nevralji tedavisi
20- Spor yaralanmaları
21- Toksinlerden arınma
22- Anti Aging (yaşlanmanın önlenmesi)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp