Nikotinin Yararları

Nikotinin Yararları.Sorusuna yanıt olarak Nikotin Attırıcı bitkisel tedavi yöntemi ve Nikotin Attırıcı bitkisel tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır

Bir sigarayı içtikten;

20 dk sonra nabız normale ve kan basıncı normale döner
8 saat sonra kandaki karbon monoksit düzeyi ve kanın taşıdığı oksijen miktarı normale döner

1 gün sonra kalp krizi riski azalar

2 gün sonra koku alma ve tat alma duyuları düzelmeye başlar

3 gün sonra solunum yolları gevşer akciğer kapasitesi gelişir

7-10 gün sonra fiziksel bağımlılık belirtileri kaybolur

2 hafta-3 ay arası dolaşım düzelir,yürümek kolaylaşır,akciğer fonksiyonları %30 artar

1-9 ay arası öksürük,sinüslerde tıkanıklık,yorgunluk,kısa kısa soluk alma şikayetleri azalar.solunum yolundaki tüycükler yenilendiği için mukusu atabilme ve yabancı parçacıkları tutabilme kapatisesi artar.Vucüdün enerji düzeyi yükselir.

5 yıl sonra akciğer ya da koroner arter hastalığı oluşma riski fark edilir biçimde azalır.

10 yıl sonra oluşmuş kanser öncüsü hücreler kaybolur.Akciğer kanseri riski hemen hemen sigara içmeyen biri kadardır.

kullananlara sesleniyorum. bırakın şunu. ben bıraktım daha bi 9 yılımız var anlaşılan tamamen kurtulmak için.Amerikalı araştırmacılara göre nikotin sadece bağımlılık yapmakla kalmıyor, vücutta birçok hücresel etkileşime de giriyor. Rhode Island Eyaletindeki Brown Üniversitesi‘nde yapılan ve Journal of Proteome Research dergisinde yayımlanan araştırmada elde edilen verilerin sigara bağımlılığının tedavisinde yeni yöntemler ortaya çıkarması bekleniyor.

Baş araştırmacı Edward Hawrot çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, çok benzeri insanlarda da bulunan, farelerin beyin dokusundaki “alfa-7 nikotin asetilkolin” reseptörünü mercek altına aldıklarını belirterek, nikotin reseptörü denilen alfa-7′nin, nikotin vücuda girince hareketsiz kaldığını kaydetti.Çoğu reseptörler hücrelerin dış yüzeyinde bulunuyor ve alfa-7 reseptörünü faaliyete geçiren asetilkolin gibi moleküllerin minik sinyallerine karşı duyarlı oluyor.Araştırmada, bilim adamları alfa-7 nikotin reseptörü ile etkileşime giren 55 proteini keşfetti. Araştırmacılar bu bağlantıları daha önce bilmediklerini belirtti.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp