mide krampı nasıl geçer

Mide Krampı 2 :

Karın bölgesindeki kasların spazmı sonucu görülen mide krampları akut, aniden, kronik veya artan şiddetli olarak yaşanabilir. Mide kramları genelde minör hastalıklar nedeniyle görülse de bazı ciddi hastalıkların belirtisi de olabilir. Hafif ve orta şiddetli mide krampı sindirim problemleri ve adet kanamasına işaret ederken şiddetli ve sürekli ağrılar organ iltihabının sonucunda yaşanabilir.

İshal, gıda zehirlenmesi, laktoz intoleransı veya aşırı gaz gibi sindirim sorunları mide kramplarının en çok görülen nedenleri arasındadır. Ülser, barsak tıkanması, pankreas iltihabı, Crohn hastalığı ve ülseratif kolit iltihabı gibi daha ciddi sindirim problemleri de kramplara yol açabilir.

Mide krampı tedavisi için öncelikle krampların nedeni belirlenmelidir. Hafif ve orta dereceli kramplar reçetesiz ağrı kesicilerle hafifletilebilir. Ancak karaciğer hastalığı ya da ülseri bulunan kişilerde bu ağrı kesiciler yan etkilere yol açabileceğinden önce doktora danışmak gerekmektedir. Adet dönemi krampları ile sindirim sorunları nedeniyle oluşan krampları hafifletmek için mide üzerine sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Şiddetli ve uzun kramplara, kusma, kabızlık, kanlı akıntı veya dışkı eşlik ediyorsa mutlaka bir doktora gidilmelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp