Kulak Zonklaması

Kulak Zonklaması

Kulak Zonklaması hakkında bilgiler

Kulaklarımız bazen basınç farklılığından dolayı zonklayabilir.Bu zonklamnın nedenleri ve tedavisi hakkında uzmanlarca hazırlanmış detaylı bilgiler içeren makalemizi aşağıdan okuyabilirsiniz.

Şiddetli ve Zonklayan Kulak Ağrısı

Orta kulağın iltihabı : (Kısa süreli; hastaneye gidin, yatak istirahatı,ateş perhizi, ağrı kesici ilâçlar, 2 haftada geçer).

Tıptaki adı: Akut otitis media. Sık görülen, önemli ve ağrılı bir hastalıktır. En çok çocuklarda olur ve çocuk ağrının şiddetinden ağlar; Çoğunlukla nezle, bademcik iltihabı, grip veya kızamık, boğmaca veya kızıl gibi ateşli bir hastalıktan sonra görülür.

Orta kulakta kulak zarı ve bu zarın titreşimlerini esas işitme organı olan iç kulağa ulaştıran bir kemikçikler zinciri bulunur. İç kulak iltihabı hiçbir zaman ihmal edilmemelidir.

Belirtileri: Yukarıda anlatılan cinsten ağrı, ateş 39.4″ ye yükselebilir; özellikle büyüklerde sağırlık ve kulak çınlaması görülür. Çocuklarda kusma olabilir. Kulak arkasındaki mastoid çıkıntı hassaslaşmıştır. Akıntı görülebilir; önce sümüksü, arkadan koyu ve san renklidir.

Tedavisi: Derhal doktora başvurunuz; antibiyotikler, ağrı kesici ilâçlar; damlalar ve burun geçitlerini açmak için ilâçlar yazabilir.
Sonuç: Çoğunlukla işitmeye zarar vermeden iyileşir; ancak tedaviye erken başlanması ve yeteri kadar devamı şarttır. Eğer tedaviye geç başlanır ve iyi uygulanmazsa veya tedavi hiç yapılmazsa şu aşağıdaki durumlardan biri olabilir :


Müzmin kulak iltihabı : (Uzun süreli; doktora gidiniz, işe devam edin.2 haftada iyileşir).
Had iltihaba ait belirtiler biraz değişerek devam eder, zaman zaman hastalık duraklar, fakat sağırlık fazlalaşır.

Tedavisi: Doktor tarafından yapılmalıdır. Muayenehaneye gidiniz.
Had ınastoidii : (Kısa süreli, acildir, derhal doktora gidin, yatak istirahatı, 6 haftada geçer). Kulak arkasındaki kemiğin iltihabıdır.

Belirtileri: Hastanın durumu son derece bozulur, ağrı, ateş ve sağırlık artar, koyu bir akıntı görülür, mastoid kemiği üzeri son derece hassas ve ağrılıdır.

Had menenjit: (Kısa süreli; acildir, derhal doktor çağırın, yataktan çıkmayın).
Beyin zarlarının tahrişi veya iltihaplanması sonucu olur.
Bu son iki hastalık son derece ciddi olup hastane tedavisine ihtiyaç gösterir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp