Kulak İltihabı

Kulak İltihabı : Üç ana başlıkta ele alacağımız kulak iltihaplarında, iltihabın yer ettiği alana, çeşidine, büyüklüğüne ve şartlarına göre, tedavide kullanılan ilaçlar da çeşitlilik göstermektedir. Buradaki en önemli nokta ise, hastalığınız her ne olursa olsun ve ne tür bir tedaviye ihtiyaç duyarsa duysun, kesinlikle ve kesinlikle bunun bir doktor gözetimi, yönlendirmesi ve onayıyla yapılması gerekmektedir. Çünkü kulak rahatsızlıkları ileri ki dönemlerde başka tür sorunların yaşanmasına ya da hastalığınızın ilerlemesi sonucunda ciddi duyu kayıplarına neden olabilir.

Dış kulak iltihabı hastalıklarında, hastalık çok fazla ilerlemediyse ve erken fark edildiyse, genel olarak tercih edilen ilaç türü merhem ve damlalardır. Dış kulak iltihapları kulak yolunun dış yüzeyinde meydana geldiğinden tedavisi en kolay kulak iltihabıdır. Eğer hastalık krem ya da damla ile tedaviye cevap vermiyorsa, doktorun uygun gördüğü bir antibiyotik alımıyla da tedaviye devam edilir.

Orta kulak iltihabı ise genellikle, özellikle de küçük yaşta, kendiliğinden geçen ve kimi durumlarda tedaviye bile gerek duyulmayan bir kulak iltihabıdır. Bebekler ve çocuklar, geliştikçe bağışıklık sistemleri de güçlenir ve orta kulak iltihabına neden olan virüsler, bağışıklık sistemiyle yenilebilir. Bakterilerin neden olduğu, ancak vücudun yenemediği hastalıklarda ise genel olarak antibiyotik tedavisi başarılı sonuçlar vermede yeterlidir.

Oysa kimi durumlarda, hastalığın ilerlemesi, geç fark edilmesi ve diğer tedavilere yanıt vermemesi durumunda ise cerrahi müdahaleye gerek duyulabilir. Bu gibi durumlarda ise genellikle kulağa bir tüp takılmaktadır. Bu tür bir tedavide kulak zarına takılan küçük bir tüple orta kulağa hava girişi sağlanır. İç kulak iltihabında ise genellikle kulağın labirent denilen bölmesinde meydana gelen iltihabı kurutmak amacıyla antibiyotik kullanımı tercih edilir. Özellikle de denge sistemini bastırmaya yönelik ilaçlar kullanılır. İlaç fayda etmezse cerrahi operasyona başvurulabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp