kulak çınlaması bitkisel tedavi ibrahim saraçoğlu



Kulak Çınlaması Bitkisel Tedavi


Kulak İçindeki Gürültü, Çınlama ve Islık Benzeri Seslere Verilen Addır. Bu Seslerin Ortak Noktası Dış Bir Ses Kaynağından Gelmemeleri ve Yalnızca Etkilenen Kişi Tarafından Duyulmalarıdır.


Kulak Çınlaması Bitkisel Tedavi

Kulaç çınlaması (latincesi Tinnitus) sanılanın aksine oldukça yaygın görülen bir kulak rahatsızlığı olup toplumda her 3 kişiden 1 inde görülmektedir. Kulak çınlaması şiddeti ve görülme türü itibariyle hafif ya da şiddetli, aralıklı veya sürekli olabilir, Kulak çınlaması kimilerinde hafif bir çınlama biçiminde görülürken bazılarında kulak zonklaması adını verdiğimiz şiddetli çınlamaya da dönüşebilmektedir. Kulak çınlaması herhangi bir işitme bozukluğu ile ilişkili olmabileceği gibi nöroloik bir takım nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Kulak çınlaması bir hastalık değildir. Ancak bazı hastalıklarda görülen önemli bir belirti ve semptomdur.

Kulak çınlamasının nedenleri nelerdir?

Kulak çınlamasının değişik nedenleri olabilir. En sık görülen kulak çınlaması sebepleri aşağıda sıralanmıştır:

# 1:Kulak çınlamasının en çok görülen nedeni, işitme sinirlerinin mikroskobik uçlarının zarar görmesinden dolayı ortaya çıkmasıdır.

# 2 Kulak Çınlamasının bir diğer nedeni ise kulaklarda ortaya çıkan işitme kaybıdır. Doktorlar ve bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar neticesinde farklı türde işitme kaybı olan kişilerde aynı zamanda kulak çınlaması da görüldüğü keşfedilmiştir. İşitme kaybının önemli bir sebebi olan 85 DB ve daha yüksek dezibelli gürültüye çok fazla maruz kalınması kulak çınlamasına neden olabilir.

# 3 Bazı ilaçların uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanımı da kulak çınlaması oluşturabilmektedir. Bu ilaçlara örnek vermek gerekirse kinin, antibiyotik ve anti-inflamatuar ilaçlar ve özellikle aspirin, iç kulak hücrelerini etkileyebilir. ve kulak çınlaması şikayeti meydana getirebilir.

# 4 Kulak çınlamasının bir diğer önemli nedeni de Temporomandibular Eklem Bozukluğu (Temporomandibular Joint Disorder) dur. Özellikle çene eklemi bozuklukları görülen kişilerde kulak çınlaması da görülmektedir.

# 5 : Orta kulaktaki kemiklerin sertleşmesi de kulak çınlaması şikyetlerini artırmaktadır

# 6: Kulak zarında görülen delikler ve hasarlar kulak çınlaması olarak belirti verebilir.

# 7: İç ve orta kulak enfeksiyonları da dış ortamdaki seslerin duyulmasını zorlaştırdığı için kulak çınlamasına neden olabilir.

# 8 : Kulak akıntısı ve bu akıntının kulakta aşırı miktarda birikmesi de kulak çınlaması yapabilir. Kulak akıntıları daha çok orta ve iç kulak iltihaplarında görülmektedir.

# 9 : Alerjiler, tümörler, kalp ve damar hastalıkları, çene ve boyun problemleri de kulak çınlamasına neden olabilir. Yüksek kolesterol de kulakta çınlama hissi oluşturur.

# 10 : Kulak çınlaması bazen de beslenme ile yakından ilişkili olabilmektedir. Kulaç çınlamasına neden olan yiyecekler, kırmızı şarap, tahıl bazlı alkollü içkiler, peynir ve çikolata tonik, yüksek oranda yağ içeren besinler, sodyum bakımından zengin içecekler kulak çınlamasına neden olabilir veya bazı kişilerde mevcut kulak çınlamasını daha da kötüleştirebilir .

# 11 : Stres kulak çınlamasının doğrudan nedeni değildir, ama genel olarak zaten var olan şikayetleri daha kötü hale getibilir . Stres durumlarında kulak çınlamasına vertigo (baş dönmesi) de çoğunlukla eşlik etmektedir.

# 12 : Bazı elektronik gereçlerin yaydıkları elektromanyetik dalgalar kulak çınlamasına neden olmaktadır.

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer: Alternatif tedaviler ve kulak çınlamasına bitkisel çözümler:

Bazı kişilerde magnezyum ve çinko eksikliği kulak çınlamasına neden olabilir. Bu mineraller tarafından bir hayli zengin olan Ginkgo biloba, homeopatik ilaçlar, B vitamini bakımından zengin olan meyveler ve sebzeler kulak çınlamasını geçirmek için kullanılabilir. Diğer yandan, akupunktur, sakral terapi, mıknatıs tedavisi (manyeto terapi), hiperbarik oksijen tedavisi, hipnoz tedavisi de kulak çınlamalarına iyi gelmekte ve doğal tedavi olanağı sunmaktadır.

Kulak Çınlamasının Doğal Yollardan Tedavisi:

- Koenzim Q10 güçlü antioksidan olarak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kulak çınlamalsını iyileştirir.

- Defne ağacı kabuğu, dulavratotu kökü, altınmühür, alıç yaprağı ve çiçeği gibi bitkiler de ev yapımı tedavi olarak kullanılabilir.

- Ananas meyvesi yemek kulak çınlamasını keser ve kulakta akıntı ve iltihaplara iyi gelir.

-Sarımsak ve soğan ile deniz börülcesi de kulakta görülen çınlamayı bitkisel tedavi amacıyla kullanılmaktadır.

Kulak Çınlamasına Evde Çözüm: 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı gliserin 2 su bardağı ılık su karıştırılır. Boş bir nazal sprey şişesiyle burun deliklerden genize ulaşasıya kadar damlatılır. Buradan orta kulağa ulaşacak bu sıvı kulakta çınlamaya neden olan iltihabı kesecektir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp