Kulak Ağrısı Neden Olur

Kulak Ağrısı Neden Olur : Kulak ağrıları çeşitli bir çok sebepten dolayı oluşması muhtemeldir. Bu sebeplerin neler olduğu konusunda açıklama yapan uzmanlar kulak ağrıları hakkında gerekli bilgileri paylaştılar. Buyurun hep beraber bu altın değerindeki bilgilere göz atalım. Kulak ağrısının en bilinen nedenleri orta kulak iltihabı, dış kulak iltihabı ya da kulağa su kaçmasıdır. Kulak kanalına yerleşen bakteriler iç kulağa ilerleyerek yara, şişme ve ağrıya neden olabilir. Kulak ağrılarına neden olan hastalıklar genelde bulaşıcı değildir. Kulak ağrıları bıçak saplanması gibi ani gelen acılar, işitme kaybı, kaşıntı, yüksek ateş, bulantı, kusma, şişme, çınlama ya da kulak akıntısı ile birlikte görülebilir.

Yüksek ateşle birlikte görülen kulak ağrıları tıbbi yardım gerektirir. Büyük ihtimalle antibiyotik kullanımı gerekeceğinden bir doktora başvurulmalıdır. Yetişkinlerde kulak ağrısı olduğunda doğal ağrı kesiciler, kulak damlaları ya da sıcak kompresler kullanılabilir. Kulak ağrılarında yıkanmak ağrıyı arttırabilir. Bu nedenle sorun giderilmeden kulağa su değdirilmemelidir. Ayrıca çocuklarda burun temizlenmeli ve beslenme esnasında baş geriye atılmamalıdır. Kulakta akıntı varsa geceleri bir yastık daha eklenerek baş hafifçe yükseltilmelidir.

Kulaklara pamuk, toka ya da başka maddeler sokulmamalıdır. Bunlar kulaktaki yağsı maddeyi geri iterek kulak zarını delebilir ya da zarı zedeleyerek duymayı kötüleştirebilir. Kulak ağrılarında baş dönmesi, işitme kaybı ve kanama varsa acilen bir sağlık kurumuna başvurulmalıdır. Kanama varsa kulak hafifçe bir sargı bezi ile örterek acilen hastaneye gidilmelidir. Kanamayı durdurmak için kulak kanalı tıkanmamalıdır.

Kulak ağrısının en bilinen nedenleri orta kulak iltihabı, dış kulak iltihabı ya da kulağa su kaçmasıdır. Kulak kanalına yerleşen bakteriler iç kulağa ilerleyerek yara, şişme ve ağrıya neden olabilir.Kulak ağrılarına neden olan hastalıklar genelde bulaşıcı değildir.Kulak ağrıları bıçak saplanması gibi ani gelen acılar, işitme kaybı, kaşıntı, yüksek ateş, bulantı, kusma, şişme, çınlama ya da kulak akıntısı ile birlikte görülebilir.Yüksek ateşle birlikte görülen kulak ağrıları tıbbi yardım gerektirir. Büyük ihtimalle antibiyotik kullanımı gerekeceğinden bir doktora başvurulmalıdır.Yetişkinlerde kulak ağrısı olduğunda doğal ağrı kesiciler, kulak damlaları ya da sıcak kompresler kullanılabilir.

Kulak ağrılarında yıkanmak ağrıyı arttırabilir. Bu nedenle sorun giderilmeden kulağa su değdirilmemelidir. Ayrıca çocuklarda burun temizlenmeli ve beslenme esnasında baş geriye atılmamalıdır.Kulakta akıntı varsa geceleri bir yastık daha eklenerek baş hafifçe yükseltilmelidir.Kulaklara pamuk, toka ya da başka maddeler sokulmamalıdır. Bunlar kulaktaki yağsı maddeyi geri iterek kulak zarını delebilir ya da zarı zedeleyerek duymayı kötüleştirebilir.Kulak ağrılarında baş dönmesi, işitme kaybı ve kanama varsa acilen bir sağlık kurumuna başvurulmalıdır. Kanama varsa kulak hafifçe bir sargı bezi ile örterek acilen hastaneye gidilmelidir. Kanamayı durdurmak için kulak kanalı tıkanmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp