Kronik Halsizlik

Kronik Halsizlik


Kronik Halsizlik hakkında bilgiler.


Kronik Halsizlik,kronik halsizlik probleminin giderilmesine yardımcı olan bitkisel yöntemler hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Kronik halsizlik probleminin giderilmesine yardımcı olan konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız makalemize bir göz atın.



Virüslere bağlı olduğu düşünülen yorgunluk, depresyon ve kas zayıflığı olan miyaljik ensefalomiyelit (ME) veya Tapanui gribi (ve aynca “20. yüzyıl hastalığı”) olarak da bilinen kronik halsizlik sendromu (CFS) tam olarak anlaşılamamıştır. Bunun bir hastalık olup olmadığı konusunda oldukça fazla tartışma bulunmaktadır; ancak genel kam bu sendromun var olduğu ve nedeninin bilinmediğidir.
CFS grip benzeri bir hastalıktan, ameliyat, kaza veya bir yakının ölümünün ardından aniden başlayabilir. Bağışıklık sistemini etkiler ve erkeklerden çok kadınlarda görülür.

Bir insanın en az altı ay boyunca kronik yorgunluktan yakınması ve dinlenmeyle rahatlayamamasının altında bu hastalığın olduğu söylenir; belirtiler, evde ve işte günlük işlevlerin yerine getirilmesini engelleyecek kadar şiddetlidir. Kaslarda ve karında ağrı, ağrılı lenf düğümlerinin varlığı ve hafif zihin karışıklığı belirtileri arasındadır. Hastalar bazı yiyeceklere ve ilaçlara duyarlılık geliştirebilirler. Tanı, psikiyatrik hastalık, depresyon, yeme bozuklukları, madde bağımlılığı ve fiziksel anormallikler gibi daha önceden var olan diğer hastalıklar dışta tutularak yapılır.
Araştırmalar bir neden veya tedavi bulamamıştır ancak stres hastalığı tetikliyor ve belirtileri artırıyor gibi görünmektedir. CFS birkaç yıl boyunca sürebilir ve bazı insanlar hiçbir zaman iyileşmezken diğerleri bir yıldan az bir süre içinde iyileşebilir. Tedavi yatak istirahati, stresten kaçınma ve endişeyi yatıştıran reçeteli ilaçlardan oluşur.

CFS‘nin belirtilerini azaltabilecek birkaç alternatif tedavi bulunmaktadır. Akupunkturun cA‘i olarak bilinen hayat enerjisini yenilediği ve sindirim zayıflığı, kas ağrıları ve zihinsel kapanıklılık gibi belirtilere neden olan enerji dengesizliğini tedavi ettiği düşünülmektedir. Bağışıklık sistemini de güçlendirebilir. Çin bitkileri de verilebilir. Çoğunlukla kronik halsizlikle birlikte görülen depresyonu tedavi etmek için psikolojik danışmanlık veya psikoterapi önerilir.

Bitkilerle tedavi, koni çiçeğiyle, sarımsakla, karahindiba ve sarı papatya gibi sindirim tonikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirmeyi hedefler. Ginkgo Biloba beynin işlevlerini geliştirebilir ve sarı kantaron depresyonu rahatlatabilir. Homeopati, uzun dönemli iyileştirme süreci tasarlayan; hastanın fiziksel, zihinsel ve duygusal geçmişine dayanan, kişiye özel ilaçlar önerir. Doğal tedavide, besin katkılarını ve böcek zehirlerini çıkartarak detoksifikasyon (zararlı maddelerin parçalanıp uzaklaştırılması) diyeti uygulanır. Kandida adlı mantarlara karşı geliştirilen diyet de önerilebilir. Hastalara besin alerjisi için tahlil yapılır ve kimyasallara ve parfümlere maruz kalmaktan kaçınmaları önerilir. Egzersizle birlikte çeşitli vitaminler ve mineraller de tedaviye katılabilir.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp