Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir :

Terleme, ter bezlerinin vücut yüzeyine sıvı salgılanmasıdır. İnsan vücudunda 2 çeşit ter bezi bulunmaktadır; daha ufak olan ve doğru kıl köklerine bağlı olan ve bu köklere açılan apocrine ter bezleri. Bu iki tip ter bezinin dağılımı, fonksiyonları ve salgılamaları aşağıda açıklanacağı gibi tamamıyla birbirinden farklıdır. Cilt üzerindeki ter bezi yoğunluğu cm2 başına 100-400 adet arası değişir. Ter bezlerinin toplam sayısı sabittir ve yaş ile birlikte artması söz konusu değildir. Bu yüzden çocuklarda ter bezi yoğunluğu yetişkinlerden daha fazladır, ancak ter bezleri daha ufaktır.

Apocrine ter bezleri özellikle koltuk altı, genital bölge ve yüzdebulunmaktadır. Dağılımları ise vücut bölgesine göre farklılık gösterir. Örneğin koltuk altlarında apocrine ter bezlerinin sayısı, eccrine ter bezlerinin 10 katı kadardır. Apocrine ter bezleri doğumdan itibaren vardır ancak ergenlik ile birlikte aktif hale gelirler.

Vücuttan çıkan sıvı ilk anda yağlı ve kokusuzdur. Ancak cilt yüzeyindeki bakteri florasında yerleşik bulunan bakterilerin çürümesiyle ter kokusu ortaya çıkar.

Deodorant kullanımının en önemli noktası da deodorantların temiz ve kuru koltuk altına uygulanıyor olmasıdır. Böylelikle deodorantınızdan en iyi ve etkili sonucu alabilirsiniz. Ter kokan bir koltuk altına tekrar deodorant sıkmak, oluşmuş ter kokusu ile deodorantın parfümünün karışımından oluşan ağır ve kötü bir kokuya neden olur. Bu yüzden mutlaka koltuk altı temizlenmelidir. Sabahları temiz ve kuru koltuk altına deodorant uygulamak en iyi yoldur.

Özetlemek gerekirse ter kokusunu azaltmanın iki temel yolu vardır:

Birincisi antimikrobiyal özellikle lokal bir ajan kullanarak koltuk altında yerleşik bakteri florasını azaltmaktır. Bu da deodorantların içerisinde bulunan aktif maddeler ile gerçekleşir.

İkincisi ise uygulamadan sonra bakteri gelişimini azaltan ve antimikrobiyal bir ilaç gibi çalışan bir antiperspirant kullanmaktır. Bu ürünler de terlemeyi düzenleyerek daha az ter sıvısının bakterilerle bir araya gelmesini sağlar, dolayısıyla bakterilerle temas eden ter sıvısı çok az miktarda olunca ter kokusu da oluşmaz.

* Terleme bölgesel ise, (koltuk altı, perine gibi) söz konusu yerler sirke ile ovulur.

* Terleme bölgesel ise, (koltuk altı, perine gibi) söz konusu yerler rendelenmiş ve iyice süzülmüş domates suyu ile ovulur.

* Terleme bölgesel ise, (koltuk altı, perine gibi) söz konusu yerler salatalık kabuğu ile ovulur.

* Terleme bölgesel ise, (koltuk altı, perine gibi) söz konusu yerler çiğ süt ile ovulur.

* Terleme bölgesel ise (koltuk altı, perine gibi) söz konusu yerler süzülmüş koyu çay ile ovulur.

* Sabahlan alınacak banyonun son suyuna, bir çorba kaşığı sofra tuzu katılıp iyice karıştırıldıktan sonra tüm vücuda dökülür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp