Kas Romatizması İlaçları

Kas Romatizması İlaçları :

Kas romatizması (Fibromyalgia: Fibromasküler dokunun iltihabı, lif dokusu iltihabı) belirtileri kişiden kişiye farklılıklar göstermekle birlikte genel belirtileri boyun, göğsün üstü, dirsek, sırt, diz ve bel gibi bölgelerde 3 ay ve uzun sürelerde hassasiyet, ağrı ve bu kaslarda sertleşme olarak görülmekte. Kas romatizması tedavisi ise ilaç, düzenli egzersiz, sıcak kompres ve banyo, masaj gibi yöntemlerin birleştiği programlarla yapılıyor.

Vücudun hassas sayılan 18 noktasından yaklaşık olarak 11′inde kas romatizması görülebilmekte. Bu bölgede bulunan kaslar ve fibroz dokular iltihap sonucu kas romatizması ile karşı karşıya kalabilir. Kas romatizması genellikle boyun, göğsün üst kısmı, sırtın üst bölgesi, diz ve dirsekler, bel bölgesi, kalça ve baldır bölgelerinde oluşur. Kas romatizması nedeniyle oluşan ağrılar farklı şekillerde tanımlanabilir. Bıçak gibi keskin ağrılar, zonklama, uyuşma ve yanma hissi kas romatizması belirtisi olabilir.

Aşırı yorgunluk, uyuşukluk, düzensiz uyku ve uyku bozuklukları yine belirtiler arasındadır. Bu belirtilerden bağımsız ya da sonucu olarak baş ağrısı, depresyon, sindirim sistemi sorunları yaşanabilmektedir. Sindirim sistemi sorunları kas romatizması şikayeti olan kişilerde sık görülür.

Tedavi süreci rahatsızlık fark edilir edilmez başlanmazsa ağrılar ve semptomlar günlük hayatı etkileyecek düzeye ulaşabilir.

Kas Romatizması Tedavisi

Kas romatizması belirtileri yaşadığınızı düşünüyorsanız en kısa sürede doktorunuza giderek tedavi sürecini başlatmalısınız. Aşağıdaki listede kas romatizması tedavisi için kullanılan yöntemler yer alıyor. Doktorunuz bu listeden bir yöntemi ya da bir kaç yöntemi bir arada kullanarak tedavinize başlayabilir. Kas romatizması kişilerde farklı sorunlara yol açtığı için tedavi yöntemi de farklılıklar gösterebilir.

  • Kasları sıcak tutma
  • Sıcak banyo
  • Masaj
  • Hafif egzersiz programları
  • Fizik tedavi
  • İlaçlar
  • Antidepresan ilaçları
  • Uyku ilaçları
  • Lokal anestezi
  • Lidokain
  • Hidrokorizon kremler

Diğer romatizma türlerinde olduğu gibi kas romatizması tedavisinde de genellikle ilaçların yardımı alınır. Bu ilaçlar kas iltihaplarını geçirmeye yöneliktir. Ancak romatizma nedeniyle uykusuzluk ve depresyon sık olarak görüldüğü için bu iki soruna da ilaç tedavisi uygulanabilir. Kas gevşetici ilaçlar da ağrıları hafifletmek için tercih edilebilir. Aşırı ağrılı durumlarda romatizmadan etkilenen kaslara sınırlı uyuşturma yapılarak ağrının hafiflemesi sağlanır.

Tamamlayıcı ve fiziksel tedavi yöntemleri ilaçlara destek olarak yarar sağlar. Düzenli egzersiz programları, akupunktur, fizik tedavi kasların esnemesi ve gevşemesine yardımcı olarak ağrıları hafifletebilir. U:ykuyu daha düzenli hale getirmek için yatma ve kalkma saatlerinin belirlenmesi işe yarayacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp