Kanı Temizleyen Kan Temizleyici Şifalı Bitkiler

Kanı Temizleyen Kan Temizleyici Şifalı Bitkiler : İçerdikleri maddelerin kan temizleyici ve normalleştirici etkileri sayesinde, uygun bitkiler bedeni destekler ve kanser türü hücre çoğalmasının önünü alabilirler. Özellikle, karaciğeri etkileyerek bedenin zehirlimaddelerden arındırılmasını sağlayan bitkiler bu konuda çok etkili olabilirler:- Bilimsel adı Rumex crispus, yöresel adı evelik veya sığırkuyruğu. Azdavay-Kastamonu-Erzurum yörelerinde, yaprakları genellikle dolma sarmakta kullanılan (labada gibi) bir sebzedir. Bitkinin kökü, ağus- tos-ekim döneminde sökülür ve temizlendikten sonra gölgede kurutulur. Kuruduktan sonra çok ince kıyılarak saklanır.Kullanım biçimi: Yarım tatlı kaşığı çok ince kıyılmış kök, bir bardak soğuk suya eklenir, üstü kapalı olarak, düşük ısıda 10-15 dakika kaynatıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. Günde 3- 4 bardak taze demlenmiş çay, aç kamına veya öğün aralarında, soğutulmadan içilir. Yoğurtotu veya hindiba ile kanştınlabilir. Hafif müshil etkisi vardır.- Bilimsel adı Arctium tomentesum, dulavratotu veya uluavratotu kökü. Kökler eylül-ekim döneminde sökülür, temizlenir ve gölgede kurutulur.

Kuruduktan sonra, çok ince kıyılarak saklanır.Kullanım biçimi: Yukarıdaki gibidir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.Preparatlar: Dystoselect N, Echinacea olipoplex- Bilimsel adı: İris germanica, süsen kökü. Yöresel adlan: mor süsen, iris kökü, menekşe kökü, mezarlık süseni, susam kökü. Kökler eylül- ekim döneminde sökülür, temizlenir ve gölgede kurutulur. Kuruduktan sonra çok ince kıyılarak saklanır.Kullanım biçimi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, bir bardak soğuk suya eklenir, üstü kapalı olarak düşük ısıda 10-15 dakika kaynadıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, aç kamına veya öğün aralannda, soğutulmadan içilir. Bilinen bir yan etkisi yoktur.Preparatlar: Brasso gripp, Cefanalgin, Unotex N.Not: Yukarıdaki bu üç bitki kökü, eşit oranda karıştırılarak da kullanılabilir.- Bilimsel adı: Silybum marianum, devedikeni tohumu. Yöresel adlan: Akkız, deve kengeri, kengel, kıbbun, meryemana dikeni, sütlü kengel, şevkülmeryem, uslu kenger.Karaciğeri tüm zehirli ve zararlı maddelerden anndırır, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini (regenerasyon) destekler, en ağır karaciğer hastalıklarında bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.Kullanım biçimi: Havanda hafifçe ezilmiş bir tatlı kaşığı dolusu tohum, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, sabah aç kamına, öğlen yemeğinden yarım saat önce ve yatmadan yarım saat önce birer bardak olmak üzere, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir.Preparatlar: Bilicura forte, Durasilymarin, Legalon, Marianon, Silibene 140.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp