Kabızlığa Bitkisel Çözüm

Kabızlığa bitkisel çözüm ve kabızlık hastalığının sebepleri ve kabızlık hastalığına iyi gelen bitkiler bu makalede yer almaktadır. Kabızlık tedavisine yardımcı olan %100 bitkisel ürünleri bu makalede inceleyebilirsiniz...

Yanlış beslenme, bağırsak tembelliği, karın kaslarının zayıflığı, hareketsizlik, yetersiz sıvı alımı, stres, cinsel doyuma ulaşamama , gerginlik ve ruhsal problemler kabızlığa neden olur.

Kabızlık için bitkisel çözümler :

-Çabuk netice almak gerektiği zaman , 1-2 yemek kaşığı hintyağı içildiğinde 2-3 saat içinde dışkılama gerçekleşir.

-Keten tohumu, bağırsaklarda mekanik etki yapan çok başarılı bir müshildir. Bağırsak mukozasına zarar vermez , mineral dengeyi bozmaz, hiçbir yan etkisi yoktur.

-Sinameki çayı, müshil ve kan temizleyici etki içerir. Sürekli olmamak şartı ile, arada bir kullanılmasında sakınca yoktur. 1-2 çay kaşığı dolusu bitki yaprağı, 1 bardak kaynar suyla haşlanır. 20-25 dakika demlendikten sonra süzülür.

Uyumadan bir saat evvel tatlandırmadan ya da biraz tatlandırılarak içilir. Bitki eğer kaynatılırsa ve sıcak içilirse, dışkılama, şiddetli ishal biçiminde gerçekleşir.

-İncir kürü kabızlık için çok iyi sonuç verebilir. ıyice yıkanmış 3-5 kuru incirin üstüne, akşamdan 1 bardak su eklendikten sonra sabaha kadar bekletilir, sabah aç karnına önce incirler yenilir üzerine de incir suyu içilir. Bu kürün 3-4 hafta uygulanması kabızlık için yararlıdır. ıncir, mide-bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmasını sağlar. Ancak kürünü şeker hastalarının uygulaması doğru olmaz.

-Ispanak ve lahana salatası kabızlık için iyi gelir.

-Sabahları yenen 1-2 portakal rahatlama sağlar.

-Anason, rezene, frenk kimyonu ve keten tohumu eşit oranda karıştırılır. 1-2 tatlı kaşığı dolusu tohum havanda hafifçe ezilir ve 1 bardak kaynar suda haşlanır. Demlenmesi için 8-10 dakika bekledikten sonra süzülür. Akşam yemeğinden sonra, tatlandırılmadan içilir. Sindirim ve dışkılama sistemi uyarılır, şişkinlikten kurtulunur.

UYARILAR

-Muz ve çikolata kabızlık yapar.

-Beslenmede, kepekli ve lifli besinlere ağırlık verilmesi gerekir.

-Günde 2 lt sıvı tüketilmelidir.

-Kahve, şarap ve bira kabızlığa sebep olur.

-Yiyecekleri mümkün olduğu kadar çok çiğnemek gerekir.

Kabızlık hali ortaya çıktığında karın ağrısı, kusma, kan basıncında sapmalar olursa, bağırsak düğümlenmesinden kuşkulanmak ve acilen doktora başvurmak gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp