ilaç tedavisi ile bebek düşürme

İlaç Ve Alkol :

İlaç/Alkol

Derhal tıbbi vardım sağlayın, eğer kişi:
 
• Nabız yavaşlaması varsa
 
• Solunum zorluğu varsa
 
• Yüzü solmuş ve terliyorsa
 
• Kaldırılamıyorsa
 
• Kusuyorsa
 
• Şeker Hastasıysa
 
• Alkol ile birlikte ilaç almışsa
 
Tıbbi yardım için beklerken:
 
1. Eğer solunum durursa, hava yolunda tıkanıklık olupolmadığını kontrol edin ve solunum-dolaşım yardımına başlayın .
 
2. Eğer kişi nöbet geçirirse, hiçbir şey vermeyin vekusturmayın. Nöbet geçtikten sonra, kişiyi iyileşmepozisyonuna getirin, böylece sıvılar ağızdan dışarı akabilirler.
 
3. Mümkün olan en kısa sürede kişiye ne aldığını sorun, yoksa kısa sürede bilinç kaybı gelişebilir.
 
• Eğer kişinin bilinci açıksa, bir bardak su içinde 1 çay kaşığı (5 mi) aktif kömür tozu verin.
 
• Eğer kazazede aşırı doz alkol, barbitürat,trankilizan veya afyon türevi almış ve bilinci açıksa, ona bir uyarıcı olarak koyu siyah çay veya kahve de verin.
 
4. elbiseleri gevşetip hava yolunun açık kalmasına yardımcı olun. Temiz hava gelmesi için bir pencere açın
 
.5. Kişiyi sakinleştirin. Onu krizi kötüleştirebilecek kalabalık, parlak ışıklar, şiddetli hareket ve yüksek seslerden uzak tutun.6. Bir örnek toplayıp aşırı doz krizine neden olan maddenin belirlenmesinde yardımcı olun. Tıbbi yardım geldiğinde onu sağlık elemanlarına verin.

İlaç Alkol Etkileşimleri

Kullandığımız bazı ilaçlar, alkol ile birlikte alınması durumunda sağlık sorunlarına yol açarak, istenmeyen olaylarla karşılaşmamıza sebep olabilir.

Bunun için kullandığınız ilaçların alkolle etkileşimleri olup olmadığını muhakkak kutuların üzerinden okuyarak, eczanıza, doktorunuza sorarak veya ilacpedia.com’da arama yaparak öğrenin.Aksi durumda hiç beklemediğiniz bir anda beklemediğiniz sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Örneğin yeni bir ilaç kullanmaya başladığınız ve gece eğlenmek için arkadaşlarınızla birkaç kadeh içeceksiniz. İhmalkar olmamalı ve bilinçli bir şekilde davranmalısınız. Bir anlık dalgınlık veya ihmal sağlığınızda geri dönülemeyecek sorunlara yol açabilir. Buyüzden ilaç kullanmaya başladığınızda veya hali hazırda kullandığınız ilaçların alkol ile olan etkileşimlerini mutlaka öğrenmelisiniz.

Yaygın Kullanılan Bazı İlaçların Alkol ile Etkileşimleri

İbuprofen; Alkolün, mide çevresine tahriş ediçi bir etkisi vardır, ayrıca kanı pıhtılaştıran, platelet adı verilen hücrelerin sayısının azalmasına sebep olarak kanama riskini artırır.
Aspirin; Alkoün kanama riskini artırması, aspirinin aynı zamanda alkolün gastrointestinal bölgeden kana karışma işlemini hızlandırır bu da daha fazla sarhoşluğa neden olur.
Warfarin; Alkol alımı, warfarinin kanı sulandırma etkisini artırır, buda kanama riskinin artması demektir.
Yatıştırıcılar; Yatıştırıcı ilaç kullananların, alkol alması, yatıştırıcının etkisini artırır, bu da şuur kaybına neden olur.
Asetominofen; Alkol ile asetaminofenin bir arada kullanılması, karaciğer için tehlike oluşturur, bu durum karaçiğerde hasarın artmasına neden olur.
Antikonvülzanlar: Alkol alımı, bir çok antikonvülzan ilacın etkisini artırabilir veya azaltabilir.
Oral Hipoglisemik İlaçlar; Mide bulantısı, kusma, kızarma, başağrısı, terleme ve kandaki glükoz seviyesinde beklenmedik dalgalanmalara neden olur.
Metronidazol; Baş ağrısı, kızarma, terleme, mide bulantısı ve kusmaya neden olur.
Kullanılmakta olan tüm ilaçların alkol ile olan etkileşimleri genel olarak bilinmektedir. Siz de ilacpedia.com’un ilaç arama kutucuğundan ilacınıza ulaşabilir ve etken maddesinin alkol ile olan etkileşimi kolayca öğrenebilirsiniz.

Alkolü Bırakmada Kullanılan İlaçlar

Disülfiram

Bu ilaç alkolün karaciğerde işlenmesi sırasında bazı enzimleri engelleyerek ortaya bazı maddelerin çıkmasına neden olmaktadır. Bu maddeler ise çarpıntı, yüzde kırmızılık, fenalık hissi yaratmaktadır. Bu etkileri nedeniyle alkol alımı konusunda kendisini engelleyemeyen hastalara verilmektedir.

Alkol kullanan kişi bu ilacı kullandığı zaman süresi içinde alkol kullanırsa, kendisinde bu etkilerin ortaya çıkacağını bilmektedir. Bu nedenle alkolle karşılaştığı zaman alkol kullanmamak durumunda kalmaktadır.

Bu tedavi hastadan habersiz yapılmamalıdır. Çünkü bu ilacın yanlış yerde kullanılması ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.

Naltrexone
Naltrexone bir opiyat antagonistidir. Alkol kullanan kişilerde alkole karşı bir doygunluk hissi yarattığı, kişinin alkol isteğini azalttığı gösterilmiştir.

Alkol kullanan kişiler bu ilacı kullandıklarında, alkol istekleri azalmaktadır. Alkol içseler bile, kullandıkları alkol miktarı daha düşük olmaktadır. Alkolü azaltmakta ve kesmekte yararlı olmaktadır.

Akamprosat

Kişide alkol isteğini azaltan bir ilaçtır. Uzun süre kullanılmalıdır.

Antidepresan ilaçlar

Alkolün azaltıldığı veya kesildiği dönemde depresyon görülme oranı sıktır. Öte yandan alkolün kendisi de depresyona yol açmaktadır. Bu nedenle yoğun alkol kullananların antidepresan kullanmaları önerilmektedir.

Antidepresan ilaçların aynı zamanda kişide kontrolü artırdığı ve bu nedenle kişinin alkolü daha az kullandığı da araştırmalarda gösterilmiştir.

Yatıştırıcı ve sakinleştirici ilaçlar

Bu ilaçların sadece arındırma döneminde kullanılmasını öneriyorum. Diğer dönemlerde yararı yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp