Horlama Bitkisel Tedavisi

Horlama Bitkisel Tedavisi

Horlamalar ciddi rahatsızlıkların göstergesi olabildiği gibi çevremizde bulunan insanlarıda son derece kötü etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Çeşitli sebepleri olabilir. Yatarken yemek yenmesi, yorgunluk, hazımsızlık gibi nedenleri horlamayı sağlayan etmenlerden sadece bir kaçıdır. Horlama sesinden rahatsız olan çevrenizde ki insanların yaşam kalitesini negatif yönde etkilediğinin yanında hem de sizin psikolojinizi etkileyebilir.

Bu rahatsızlığı önlemek yine bizim elimizdedir. Yatmadan önce yemek yenmemesine dikkat etmeliyiz. Bağırsak sorunları da horlamaya neden olduğundan bir an önce uzman hekim tarafınca çözüm bulmamızda fayda var.

Beyaz Lahana Kürü

Gerekli malzemeler :

> 3-4 tane beyaz lahana

> Yarım liste su

Beyaz Lahana kürü tarifi : 3-4 tane beyaz lahananın yapraklarını bütün haliyle kaynayan yarım liste su içerisine atın ve kısık ateşle ağzını kapatıp 15 dakika kadar haşlayın. İçerisine herhangi bir tatlandırıcı eklemeyin.

Sabah ve akşam aç karnına günde 2 defa olma üzere 1 bardak kadar için.

Uygulama : 5 gün boyunca kür ü uygulayın daha sonra 3 gün ara verin ve tekrar uygulayın bu kür toplamda 3 kez uygulanmalıdır.

Kürü hazırlarken kültür lahana değil, iri yeşil sarımsı ve geniş yapraklı doğal tohumdan üretilmiş lahana kullanın.


Küçük dilde ki şişlikten kaynaklı horlamalar için;

Göz kararı aldığımız sirkenin içine şap eritildikten sonra karıştırılarak günde 2-3 kere gargara yapılabilir. Ayrıca sirke,nar kabuğu ile karıştırılarak bu karışımda aynı şekilde gargara yapılabilir.

Kalp rahatsızlıklarına bağlı sebeplerden dolayı horlama oluyorsa kalbe faydalı bitkilerden yararlanılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp