Hastalık Zararlarını Bitkilerle Onarmak

Hastalık Zararlarını Bitkilerle Onarmak :

Romatizma

Arındırma diyetindeki havuç ya da karahindiba yaprakları makul ölçülerde kullanıldıklarında mide ve karaciğere de iyi gelirler. Bu, özellikle romatizma ilaçlarından ötürü midesi bozulan insanlar için yararlıdır. Havuç ya da karahindiba, besinlerin hazmedilmesini kolaylaştırır, özel olarak da karaciğere destek olur. Bir bahçeye sahip olma şansına sahip olanlar, karahindiba yaprağı sağlamakta zorlanmayacaklardır. Diğerleri yaprak bulmakta biraz sorun yaşayabilir. Yine de haftada bir bulmaya çalışmalıdırlar. Yıkanıp cam kasede saklanmaları koşuluyla karahindiba yaprakları buzdolabında bir hafta dayanır.Yalnızca yaprakları, taşıt trafiğine yakın bölgelerden toplamamaya özen gösterin. Yoksa kurşun zehirlenmesi riski ile karşı karşıya kalırsınız.

Ayrıca bitki ilaçlarına karşı da dikkatli olun

Romatizma hastaları havuç, pancar ve karahindiba dışındaki çiğ sebzelerden mümkün olduğunca uzak durmalıdır. Tüm sebzeler hafif ateşte pişirilmeli ya da kaynatılmalıdır.Mide ve sinirler için tek başına mucizevi bir ilaç da, her gün alınması koşuluyla filizlenmiş buğdaydır. E ve B vitaminleri içeren ucuz bir doğal vitamin kaynağıdır. Filizlenmiş buğday, yediklerimizi sindirmemizi sağlayacak çok sayıda enzim de içerir. İçerdikleri besinler rafine edilerek ya da kimyasallar eklenerek öldürülen modern endüstri besinlerinin tersine, filizlenmiş buğday yaşayan bir besindir. Buğdayı filizlendirmek için ihtiyaç duyacağınız şeyler sadece biyolojik olarak yetiştirilmiş buğday, su ve tabaktır. Sağlıklı besin dükkanları özel olarak filizlenmiş besinler satarlar ancak bir tabak da aynı işi görebilir. Buğdayın filizlenmesi üç gün aldığından üç tabağa ihtiyacınız var, böylece her gün yeni birtabak hazırlayarak devam edebilirsiniz. Tepsileri üst üste koyabileceğinizden, bu tür bir kap daha kullanışlı olabilir.

Filizlenmiş buğday

Uç yemek kaşığı buğday alm ve yıkayın. Buğdayı kabınıza koyarak 24 saat bekletin. Bunu her gün tekrarlayın. Eğer tepsi kullanıyorsanız, en alttaki tepsideki buğdayları suya daldırın ve bunu her gün ayrı bir tepsi için yineleyin. Buğday bir gün bir gece üstü kapatılıp ıslatıldıktan sonra, buğdayın suyunu alm ve üzerini altı görülebilen bir kapakla kapatın. Buğdayı filizlenene kadar her gün yıkayın ve tekrar kuru bir halde kaba koyun. İki gün sonunda filizler bir-dört milimetre uzunluğuna ulaştığında buğdayınız hazır demektir. Filizlenmiş buğdayı özellikle akşam yemeklerinden önce iki üç yemek kaşığı miktarda yiyebilirsiniz. Bu da buğ- daysız kalmamak için her gün yeni bir kap hazırlamanız gerektiği anlamına geliyor. Eğer tepsi yöntemini kullanıyorsanız her gün yeni bir tepsi doldurun. En alttaki tepsi boşaldığında yeniden başlayın ki her gün taze filizlenmiş buğday yiyebilesiniz.Filizlenmiş buğday, birçoğu aynı zamanda romatizma hastası olan sinirli kişilere iyi gelecektir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp