Hastalık: Diyabet

Hastalık: Diyabet :

Diyabet Nedir?

Diyabet, kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığıdır. Ülkemizde yaklaşık 40 milyon diyabetli olduğu bilinmektedir.

Diyabetin nasıl bir hastalık olduğunu anlayabilmek için öncelikle insan vücudunun işlevlerini yerine getirirken gerekli olan enerjiyi nasıl sağlayacağını bilmek gerekir. İnsan vücudunun enerji ihtiyacı yiyeceklerdeki karbonhidrat (şeker), protein ve yağlardan sağlanır. Sindirim sisteminde parçalanarak kan dolaşımına geçen bu besin öğelerinin en önemlisi glukoz adı verilen basit şekerdir. Glukoz başta beyin olmak üzere vücuttaki tüm organların enerji kaynağıdır. Gülukozun enerji sağlayabilmesi için kan akımından ayrılarak vücut hücrelerinin içine girmesi gerekmektedir. Glukozun kanı terk ederek hücrelerin içine girmesini pankreas adı verilen organdan salgılanan insülin hormonu sağlamaktadır.

Pankreastan insülin hormonunun salgılanmasının azalması veya salgılanan insülinin yeterli etkiyi gösterememesi durumunda kan şekeri yükselerek diyabet ortaya çıkar.

Diyabeti sadece kan şekeri yüksekliği olarak düşünmek hastalığı çok basite almak olur. Çünkü diyabet, zamanında teşhis ve düzenli takip tedavi edilmezse birçok organda hastalıklara yol açar.

Diyabetin Belirtileri

line102
Yorgunluk, halsizlik
line102
Ağız kuruluğu, susuzluk hissi, çok su içme
line102
Sık idrar yapma
line102
Yaraların geç iyileşmesi
line102
Kuru ve kaşıntılı cilt
line102
Sık enfeksiyon gelişmesi
line102
Açlık hissi ve çok yemek yeme
line102
Görme bulanıklığı
line102

Diyabet Risk Faktörleri

line102
Obezite
line102
Ailesinde diyabetli bulunanlar
line102
Gebelik diyabeti veya iri doğum öyküsü
line102
İleri yaş (Tip 2 diyabet için)
line102
Hareketsiz yaşam
line102

Hipertansiyon ve hiperlipidemsi bulunanlar

Tezahürü
: Rafine gıdaları ve şekerli ürünleri fazla yemekten dolayı yanlış beslenme ve pankreasın işlevini tam olarak yerine getirememesi, asit metabolizmaya dönerek, ağır protein ve yağlı gıdaların sindiriminin yavaşlaması.
 
Semptomları: Pankreasın yeterli insülin salgılamaması nedeniyle, karbonhidrat asimilasyonunun uygun bir şekilde yapılamaması.
 
Reiki Tedavisi: Tüm beden, pankreas, troid, adrenal ve karaciğerde daha fazla zaman harcayınız. Lütfen Reiki’nin insülin ihtiyacını azalttığını not ediniz. Bu nedenle hastanın insülin ihtiyacı en geç haftada bir defa kontrol edilmelidir. Eğer hasta elektrikli insülin simülatörü kullanıyorsa cihazın üstüne Reiki uygulanmalıdır.Dulavrat otu kökü ile yüksek lavman, defne kabuğu, gıdaların ok- sidasyonunu artırmak için fiziksel egzersizler çok önemli.Vejeteryan beslenme diyabette mükemmel sonuçlar vermektedir.
 
Beslenme İhtiyaçları: Kompleks karbonhidrat yiyiniz. Mevsimin taze meyve ve sebzelerini yiyiniz. Et proteininden, şekerden, kafeinden, rafine gıdalardan, sakınınız.Şifalı Bitkiler: Yaban mersini yaprakları, karahindiba kökü, mash- mallow kökü, kekik, tarçın.Vitaminler: B kompleks, B6 (100 mg), kaba yonca (400 mg), granü- le lesitin (3 yemek kaşığı), vitamin A, C, E.
 
Mineraller: Potasyum, kalsiyum, magnezyum, krom, selenyum.Enzimler: Pankreatik.
 
Homeopatik Doku Tuzlan: Kali. Phos., Natr. Sulp., Natr. Mur.
 
Tıp: Doktor kontrolüne ihtiyaç var.
 
Çevre Değişikliği: Stres faktörlerini ve gıda kimyasallarını giderin.
 
Esoterik Anatomik Sebep Faktörü: Adrenalleri ve pankreas işlevlerini dengelemek, yaşam için gerekli gıdayı aldığını idrak edecek kadarsindirim dengesine ihtiyaç vardır.
 
Beden Kısımları: Adrenal, pankreas.Çakralar: 3., 4-, 5. ve 7. çakralar.
 
Zihinsel Neden: Psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçlar ve beslenmemiş olma duygusu; terkedilmiş olma ve sevilmeme duygularının çatışmalarını çözmek için iç barış arayışı. Sinir sistemi aşırı yüklenmiştir. Meditasyona ihtiyaç vardır. Troid dengesini etkileyecek ölçüde boğaz çakrası tıkanmıştır.
 
Tavsiye Edilen Onaylama: Şimdi hayatım aydınlık, kolay ve neşe dolu.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp