Gözün İçinde Arpacık

Gözün İçinde Arpacık :

Halk arasında it dirseği denilen hastalık göz hekimleri için ikiye ayrılan bir rahatsızlığı içerir. Biri akut diğeri ise kronik bir durumdur. Arpacık bir enfeksiyondur. Üst ve alt göz kapağının içinde kıkırdaktan yapılma bir iskelet vardır. Bunun içindeki bezlerin iltihaplanması durumuna halk arasında arpacık denir. Bu iltihap başladıktan bir süre sonra göze doğru olursa iç arpacık, kapağın dış tarafına doğru olursa dış arpacık dediğimiz görüntü meydana gelir.

Tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Çünkü bu iltihap kendi kendine ya da ilaçla toparlansa bile o kıkırdağın içindeki bezlerde kronik olarak duracaktır. Gözün ve vücudun bir sonraki direnci düşünce yeniden harekete geçecek ve yeniden belki de daha büyük arpacık haline gelecektir. Burada unutulmaması gerekenlerden biri arpacık denilen şişlik, daha sonra orda lokalize kalmayıp etrafa yayılabilir. O zamanda göz ve çevresi şişebilir ve çok daha büyük enfeksiyonları doğurabilir.

Gözde sürekli arpacık çıkması vücudun direncinin düştüğünün işaretidir. Bu direnci düşürecek şeyi vücuttaki enfeksiyon ve bunun dışındaki imnolojik hastalıklar olabileceği gibi psikolojik ya da düzensiz hayat uykusuzluk gibi nedenlerde arpacığın nedeni olabilir.

Bu nedenle sık sık arpacık çıkan kişiler her şeyden önce hem göz doktoruna hem iç hastalıklarına gerekiyorsa iç hastalıkları doktorunuzun göndereceği diğer branşlara da muayene olmalıdırlar. Direnç düşükse ve enfeksiyonlar tekrarlıyorsa sonuçta vücutta bir problem var demektir. Bu problemleri bulmak ve üstesinden gelmek için bir takım testler yapılması gerekmektedir. Ancak bunların ne olacağına yine göz hekimi ve göz hekimin sevk edeceği dahiliye yada diğer hekimler karar verecektir. Hastalarımız kendi başlarına değil hekimlerine başvurarak bu testleri yaptırmaları uygun olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp