Gözaltı Yağ Bezeleri Nasıl Geçer

Gözaltı Yağ Bezeleri Nasıl Geçer :

Yağ bezesi aslında yağ dokusunda oluşan ve büyüyen iyi huylu bir tümördür. Yağ bezesinin en çok görüldüğü bölgeler, deri alında yağ dokuları ile kas dokuları arasındaki bölgelerdir.

Bu dokularda oldukça ağır bir biçimde büyüyen ve genellikle de büyürken pek dikkat çekmeyen yağ bezeleri, 40 ve 60 yaş arası orta yaşlı kişilerde daha fazla sıklıkla görülebilmesine rağmen 20 li yaşlarda da bazı gençlerde ve hatta çocuklarda da yağ bezesi şikayetlerine rastlanabilmektedir.

Yağ bezesi neden olur/oluşur?


Yağ bezesinin nedenleri arasında genetik etkenlerin ve metabolizmanın aşırı yağ üretiminin önemli bir yer kapladığı söylenmektedir.

Anne ve babasında yağ bezesi görülenlerde yağ bezesi oluşma nedenleri riski yüksektir. Özellikle kolesterol düzeyi yüksek kişilerde gözlerde yağ bezesi oluşumu riski yüksektir.

Yağ Bezesi yukarıda da açıkladığımız gibi iyi huylu tümördür ve çoğunlukla sağlığa hiç bir zararı bulunmamaktadır. Ancak tıbbi literatürde bazı yazarlar, yağ bezesinin kötü huylu tümöre dönüşümünün mümkün olduğunu savunmaktadır.

Ancak bu konuda herhangi bir bilimsel veri veya bulgu mevcut değildir. Diğer yandan iç organlarda ortaya çıkan lipom vakaları zamanında tedavi edilmezse iç kanamalara yol açabilir. Ama bu ihtimal bir hayli zayıftır.

Yağ bezesi nasıl anlaşılır?

İç organlardaki yağ bezesi lipom teşhisi için ultrason tanısı gerekebilir. Çıplak gözle lipom ise kolaylıkla anlaşılır. Lipom Yağ Bezesi tedavisi öncesinde mutlaka bir uzman doktor tarafından muayene, tanı ve lipom teşhisi konulmalıdır. Lipom tanısı için klinik muayene yanısıra ultrasonografi, tomografi, iğne ile biyopsi veya cerrahi biyopsi gibi yöntemler de gerekirse kullanılabilir.

Yağ bezesi türleri nelerdir?

Angiolipom, Kondroid lipom, korpus kallozum lipom, Hibernom, Nöral fibrolipom, Pleomorfik lipom, Subkutan lipom gibi yağ bezesi türleri bulunmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp