Fibromiyalji korkusu

Fibromiyalji korkusu

Fibromiyalji, çok yaygın bir romatizma sorunu. Dayanılmaz derecelere varabilen kas ve eklem ağrıları ile aşırı bitkinlik, mutsuzluğa, işgücü kaybına, yaşam kalitesinde bozulmaya, önemli miktarda tıbbi harcamaya sebep oluyor. FİBROMİYALJİ hastalarında çoğu kez bazı psikolojik sorunlar da mevcuttur.İç hastalıkları, romatoloji uzmanları ile fizik tedavi ve ruh hekimleri arasında bitip tükenmez vizitler yaparlar. bu hastalıkta kas ve eklem ağrıları, en önemli belirtidir: Ağrılar, uzun süreli, yaygın ve oldukça şiddetlidir. Diğer fibromiyalji belirtileri , yorgunluk, bitkinlik, tutukluk, uyku sorunları, kabızlık, şişkinlik, gaz, baş ağrısı, sinirlilik, konsantrasyon kaybı, enerjisizlik, el ve ayak uyuşmaları, karıncalanmalar, keçelenmelerdir. Hastalar, eşleri, aileleri, çevreleri ve bir süre sonra da hekimleri tarafından yeterince önemsenmediklerini ve doğru teşhisin konulamadığını düşünerek mutsuz ve çaresiz hale gelirler. Klinik tabloya depresyonun da katılması pek sürpriz olmaz. Bu noktadan sonra fibromiyalji, romatizmal bir problem olmaktan çok, ruhsal belirtilerin ön planda olduğu, çözümü zor bir kaostur. Tanı, bazen ‘‘Kronik Yorgunluk Sendromu‘‘ olarak değiştirilebilir. Aslında kronik yorgunluk sendromu, depresyon ile fibromiyalji arasında çoğu kez kesin bir sınır da yoktur. Belki de bu üç sorun içiçedir, aynı aynanın farklı yüzleridir.

Yorumlar

  • 7 yıl önce
    34 yaşındayım bacaklarımda acıma üşüme belimde agrı ayaklarımın altı buz gibı özellikle sag ayagımın altı topugum 5 aydır devam ediyor 15 doktor gezdim bütün kan teslerim mr görüntülerim temizcıktı bu sıcak havalardada şu anda bacaklarımın ön tarafında acıma var fizik doktorum lyrıca diye ilac verdi 25 gündür iciyorum bir faydasını göremedim.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Özellikle sırt, boyun, omuzlar ve kalçalarda belirgin olmak üzere yaygın kas-eklem ağrısı, yorgunluk, sabah tutukluğu ile karekterize kronik (süregen) bir kas iskelet sistemi hastalığıdır. Her yaşta ve her iki cinste görülebilmekle birlikte en sık 30-60 yaşlar arasında ve kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Bitkisel tedavi olarak verilen takviyelerde kas ve kemik yapısını güçlendirmede ve aynı zamanda sinir sisteminin düzenlenmesinde ve sakinleşmesinde nokta vuruş yapar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp