Daha Sağlıklı Bir Prostat İçin Diyet

Daha Sağlıklı Bir Prostat İçin Diyet

1. Alkol tüketmeyiniz: klinik çalışmalar özellikle biranın prostat içersindeki prolaktin seviyelerini artırdığını göstermiştir. ( prolaktin prostat içersindeki testostoranın prostat içersine emilimini artırmakta ve bu prostat DHT seviyelerini anormal dercede yükseltmektedir) daha fazla alkol daha fazla prostat büyümesi demektir.

2. Kafein şeker ve baharatı azaltınız: kafein içeren kahvelerden kaçınınız kafeinsiz kahveleri tercih ediniz. Glukozve baharat (acı)tüketiminizi azaltınız.

3. Günlük sıvı tüketiminizi artırınız: Gün içersinde bol bol su ya da doğal meyva suları içiniz. Bol sıvı tüketimi prostat büyümesinden kaynaklanan böbrek ve idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltabilmektedir.

4. Stresten kaçınınız: Eğer stresli bir yaşam tarzınız varsa bu yaşam tarzınızı değiştirmeye çalışınız. Stres ile ilgili doktorunuza danışarak çeşitli ilaçlar ya da gıda takviyeleri kullanabilirsiniz. Mood Formula

5. Yüksek protein az hayvansal yağ diyeti: Diyetinizin % 44 ünün protein ağırlıklı olması vücudunuzdaki testosteronu DHT ye çeviren 5-alfa-reduktazı azalttığı için çok önemlidir. Protein diyetinizde mümkün olduğu kadar kırmızı et yerine balık ve tavuk ürünlerini tercih etmeniz tavsiye edilmektedir. Hayvansal yağlardan kaçınınız. Özellikle fast food ürünlerini hiç tüketmeyiniz. Yemeklerinizde tercihan zeytin yağı ya da ay çiçeği yağı kullanınız. Karbonhidrat içeren yiyeceklerden kaçınınız. Her gün bol bol kabak çekirdeği ve ay çekirdeği yiyiniz.

6. A C B E Vitaminleri ve diğer mineral, amüno asitler : Vücudunuzun bağışıklık sistemi prostat sağlığınızla çok yakından ilgilidir. Aşağıdaki vitamin ve mineralleri içeren kapsülleri P-2000 e ilave olarak kullanmanız yararlı olacaktır:

Vitamin A : Anti-oksidantır. Savunma mekanızmasını destekler

Vitamin B : anti-kanser özelliklere sahiptir.

Vitamin C : Savunma mekanizmasini destekler ve iyileşmeye yardımcı olur.

Vitamin E : Anti-oksidantdır. Savunma mekanizmasini destekler.

Magnezyum ve Kalsiyum:Bir arada alındığı takdirde prostatın fonksiyonlarını artırır.

Lifes Vitality ya da XP-25 önereceğimiz ürünlerdir.

7. Soy ve Fibre tüketimi: Öğünlerinizde meva şekeri ve fibre içeren prostata iyi geldiği bilinen meyva ve sebzeleri tercih ediniz. Kırmızı greyfurt, domates, enginar, ananas vs..

8. Kollestrol kontrolu: Kollestrol seviyelerinizi limitler içersinde tutmaya çalışınız.Hasar görmüş serbest radikal kollestrol prostat büyümesinde önemli bir rol oynamaktadır.Cholestorol-2000

9. Probiyotik Yoğurtlar: Çoğu süper marketlerde bulunan probiyotik yoğurtlar büyümüş prostatin semptomlarını azaltmaktadır. Öğünlerinizde bol bol probiyotik yoğurt yemenizi tavsiye ederiz.Aktiva yoğurtlarına bol taze maydanoz karıştırıp öğünlerinize dahil ediniz. Probiotic Blend

10. Kilo kontrolu : Kilonuzu ideal olçülerde tutmaya özen gösteriniz.Obezite prostat için zararlı bir durumdur.Metabo-extreme

Kanserden koruyucu besinler:
Domates: Domatesin yapısında, ona kırmızı rengini de veren Lycopene adlı bir kimyasal madde bulunmaktadır. Lycopenin, hücreleri serbest radikallerin ve zararlı toksik moleküllerin etkilerinden koruyabilecek potansiyel bir antioksidan olduğu düşünülmektedir.

48.000 erkek üzerinde yapılan 5 yıl süreli bir çalışmada haftada 10 öğün domates içeren ürünler tüketen erkeklerde prostat kanseri riskinin en düşük seviyede olduğu bulunmuştur. Bu erkeklerdeki riskin haftada 2 ya da daha az öğün domates tüketen erkeklerdeki riskin üçte biri olduğu hesaplanmıştır

Soya: Soyanın temel bir besin olarak tüketildiği Asya'da prostat ve meme kanserlerini de içeren bazı kanser türlerine daha az rastlanmadır. Kanserin kontrolündeki etkisine ek olarak soya, BPH (Selim Prostat Büyümesi) riskini ve kolesterol düzeylerini de azaltmaktadır.

Yeşil çay: İçerisinde kanser gelişimini önleyen EGCG adlı bir madde bulunmaktadır.

Sarımsak: Dünyada sarımsak tüketiminin fazla olduğu bölgelerde, prostat ve diğer kanser türleri daha az görülmektedir.Garlic & Parsley

Önemli sebzeler: Lahana ve hardalgiller grubundan olan brokoli, brüksel lahanası, lahana, karnıbahar ve şalgam gibi sebzeler, kanser yapıcı maddelerin etkisini azaltıcı kimyasallar içermektedir.

Bu besinlere ek olarak kanserden korunmak için, düşük yağlı diyet önerilmektedir. 50.000 erkeği kapsayan bir çalışmada, fazla yağ tüketen erkeklerde prostat kanseri riski, daha az yağlı beslenenlere göre %80 fazla bulunmuştur.

Bununla birlikte, kırmızı et tüketen erkeklerdeki prostat kanseri riskinin, beyaz et ve balık tüketenlere göre daha fazla olduğu bilinmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp