Bursit Bitkisel Tedavisi

Bursit Bitkisel Tedavisi

Glukozamin sülfat (500 mg, iki ya da üç günde bir kez) - glukozamin kıkırdak, bir ortak kemik uçları kapsayan dokusu bulunan bir maddedir. Bu osteoartrit ağrı tedavisinde yardımcı olabilir ve aynı zamanda bursit inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir

Omega-3, balık yağı ve keten tohumu yağı gibi yağ asitleri (1000 mg, iki ya da üç günde bir kez). Kanıt balık yağı inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur konusunda karışık olmasına rağmen, vücudunuzun zaman içinde yapar inflamatuar kimyasalların miktarını azaltmak gibi görünüyor. Omega-3 yağ asitleri kanama riskini artırabilir. Kan inceltici ilaçlar insanlar - aspirin, klopidogrel (Plavix), ya da warfarin (Coumadin) gibi - bunları almadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Tamir bağ dokusu (örneğin kıkırdak gibi) yardımcı olmak, - flavonoidler ile C vitamini (3000 mg günde iki kez 250). C vitamini takviyesi kemoterapi ilaçları, östrojen, warfarin (Coumadin), ve diğerleri de dahil olmak üzere diğer ilaçlar ile etkileşime girebilir.

Bromelain (iki kez 250 mg günde), ananas gelen bir enzim, iltihaplanmayı azaltır. Bromelain, kanama riskini artırabilir böylece kan sulandırıcı almak insanlar ilk olarak doktorunuzla konuşmadan bromelain almamalıdır. Peptik ülser olan kişiler bromelain kaçınmalısınız. Antibiyotik ile alındığı takdirde, bromelain tehlikeli olabilir ki, vücutta antibiyotik düzeylerini artırabilir. Bu bromelain etkilerini daha güçlü hale getirir, çünkü

Zerdeçal bazen bromelain ile birleştirilmiştir.

Boswellia (Boswellia serrata) günde 150 mg 3 kez Zerdeçal (Curcuma longa), 12 hafta boyunca günde 375 mg 3 kez. Bu bromelain etkilerini daha güçlü hale getirir, çünkü Zerdeçal bazen bromelain ile birleştirilmiştir.

Beyaz söğüt (Salix alba) aspirin ile benzerlik gösterir. Kaynayan 1/2 çay kaşığı ile çay içine yapılabilir. (2 gram) su 8 ons kabuğu. Günde 5 bardak kadar içilir. Ayrıca aspirin veya ilaçlar kan inceltici ise beyaz söğüt almayın. Eğer beyaz söğüt almadan önce aspirin veya salisilat alerjiniz varsa doktorunuza danışın. 18 yaşın altındaki çocuklara beyaz söğüt vermeyin. Zerdeçal ve beyaz söğüt da şişme azaltmak için kullanılabilir.

Bursit Nedir?

Bursalar; eklemi ya da kemiği kaplayan yumuşak dokuların üzerinde bulunan içi su dolu keseciklerdir. Bunların iltihaplanmasına "Bursit" denir.
Bursitin sıkça meydana geldiği yapılar omuzlar, dirsekler ve kalça kemikleridir. Ancak Bursit, bursaların bulunduğu diz, topuk ve ayak başparmağındaki büyük eklem gibi bölgelerde de meydana gelebilir. Özetle, Bursitin genellikle, sıklıkla hareket eden eklemlerde oluştuğunu söyleyebiliriz.

Bursit Belirtileri Nelerdir?
“Bursit hastalığının üç önemli belirtisi; sıklıkla omuz ve diz çevresinde görülen şişlik, dokunmakla artan ağrı ve sıcaklıktır.”
Bursit Sıklıkla Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür Ve Hangi Sebeplerle Ortaya Çıkar?

Diz çevresi: Bursit en sık omuz ve diz çevresinde görülür. Dizin önünde şişlik ortaya çıkar. Diz çökerek çalışan madencilerde, yer silen hanımlarda çok görülür.

Omuz: Omuz Bursitleri daha sık olarak kolunu zorlayarak kullanan kişilerde örneğin cam silme sonrası, boya-badana, basket ve voleybol oyuncularında görülür.

Kalça: Uzun süre oturarak çalışanlarda ve çok fazla yol yürüyenlerde ise kalçalarda Bursit oluşabilir.

Dirsek: Bursit, dirseklerini masaya dayayarak çalışan kişilerde ve öğrencilerin dirseklerinde görülebilir.

Bursit Hastalığının Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Bursit tedavisinde esas, etkilenen eklem bölgesinin dinlendirilmesi ve travmalara karşı korunmasıdır. Genellikle bu koruyucu tedavi yöntemi uygulandığında Bursit çoğunlukla birkaç hafta içerisinde iyileşir.

Rahatsızlığın oluştuğu bölgeyi mümkün olduğunca dinlendirin. İltihaplanma yaklaşık on gün içinde kendiliğinden iyileşecektir. Şişme ve ağrıyı dindirmek için ağrıyan bölgeye soğuk kompresler uygulayabilirsiniz. Ciddi durumlarda, doktorunuz iltihap giderici ilaçlar enjekte edebilir. Fizyoterapi de Bursitin tedavisine yardımcı etkenlerdendir.

Belirtiler birkaç günden fazla sürdüyse, iltihap giderici veya ağrı kesici ilaçlar şişkinliği gideremiyorsa en kısa sürede Bursit tedavisi için doktora danışmanızda fayda olacaktır.

Bursit Oluşumunu Engellemek İçin Neler Yapılabilir?
Bursitleri engellemek için günlük yaşamda alınacak önlemler mevcuttur. Ekleme olan basınç ve sürtünmenin engellenmesi gereklidir. Örneğin diz Bursitini önlemek için dizlik kullanabilir ve diz çökmekten kaçınabilirsiniz. Dirsek Bursitine karşı dirsek sert zemine dayandırılmamalıdır. Kalça Bursitinden ise sert yere oturmaktan kaçınarak korunulabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp