Boyun Fıtığından Nasıl Kurtulunur

Boyun Fıtığından Nasıl Kurtulunur : Boyun fıtığı belirtileri ve boyun fıtığının tedavi edilmesi hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz.

BOYUN FITIĞI

Omurgayı oluşturan kemiklerin arasındaki diskin zamanla zayıflamasıyla disk içeriği dışarıya doğru fırlar. Fıtıklaşma sonucu sinir kökü ya da omuriliğin üzerine baskı oluşabilir. Sinir kökü sıkışması ile kola ve ele yayılan şiddetli ve yanıcı ağrı, uyuşma, karıncalanma, ileri olgularda da el veya kolda kas güçsüzlüğü görülebilir.

DİSK YAPISININ BOZULMASI

Boyun omurgasını oluşturan kemiklerin arasında yer alan diskler şok emilimi görevini görür. 40 yaşından sonra diskin normal-jelatin yapısı bozulur. Disk dejenerasyonu daha çok ilerleyen yaşla oluşmakla beraber, hayat tarzı, genetik, sigara içme, beslenme ve fiziksel aktivite özellikleri tarafından da etkilenir.

Kireçlenme: Boyun kemikleri arasındaki eklemlerin yapısında bozulmalar sonucu gelişir, genellikle yaşla beraber artar. Başın arka tarafında kronik ağrıdan yakınabilirler.

Tümörler, enfeksiyonlar ve omurga kemiklerindeki doğuştan olan anomaliler.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Çalışmanıza sık ara verin. Masada veya arabada otururken kısa aralar verip ayağa kalkın, kısa yürüme ve gerinme egzersizleri yapın.Çalışma sandalyenizi ve bilgisayarınızı ayarlayın. Otururken kalçalarınızın hizası dizlerinizden hafifçe daha yukarıda olmalı, baş ve boyun doğru pozisyonda olmalıdır.

Çok sayıda veya kalın yastıkla yatmayın, televizyon izlerken kanepenin koluna başınızı dayayıp uyuyakalmayın!Telefonun ahizesini omuz ile boynunuzun arasına sıkıştırarak konuşmayın.Germe ve güçlendirme egzersizleri yapın. Omurga sağlığı için yürüyün ve yüzün.

NASIL TEDBİR ALINMALI?

Boyun duruşunun (postür) düzgün olması ve boyun-sırt bölgesinin güçlendirilmesi, boyunda travmadan ve tekrarlayıcı stresten kaçınma, düzgün beslenme ve fiziksel aktivite yapma, sigarayı bırakmak, iş yerinde ergonomik düzenlemeler yapmak gereklidir.

Tedavisi nasıl yapılır?

Çoğu boyun fıtığı olguları ameliyat dışı yöntemlerle iyileşebilmektedir. Ancak, boyun fıtığı sebebiyle mesane ve barsak fonksiyonlarında bozulma, tedaviye rağmen kas gücü ve duyu kusurunun ilerlemesi, sinir kökü baskısına bağlı ağrının tedavi ile giderilememesi durumunda cerrahi tedavi uygulanır.

Fizik tedavi: Olguların çoğunda fizik tedavi ile düzelme sağlanabilmektedir. Kas gevşemesi ve yumuşak doku ağrılarını gidermek için yüzeysel ısı (örn. kızıl ötesi ışın), derin ısı (örn. ultrason) ve elektriksel uyarı (örn. TENS), sinir kökü ağrılarının ve baskısının azaltılması için traksiyon yöntemleri kullanılır.

İlaç tedavisi: Boyun ağrılarında ağrı kesiciler, antienflamatuar ilaçlar, kas gevşetici ilaçlar, uyku düzenleyici ve antidepresan ilaçlar kullanılabilir.Yumuşak doku veya boyun eklemlerine ya da epidural aralığa enjeksiyon uygulamaları da uygun olgularda faydalıdır.

Boyun ağrılarında özellikle akut dönemdeki boyun zedelenmelerinde boyunluk verilebilir. Uzun süreli veya devamlı kullanımda boyun kaslarında zayıflama ve boyun hareketlerinde kısıtlılık gelişebileceği için kısa süreli kullanım önerilmektedir.

Yorumlar

  • Kad**** *
    8 yıl önce
    atık faranjit illetinden bıktım oğlum 6 yaşında 9 aylıktan beri çekiyoruz bitkisel iyi gelen bişey biliyorsanız lütfen faylaşın antibiyotik içermek istemiyorumartık
  • Şifalı Bitkilerim
    8 yıl önce
    Detaylar için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.<br><br> <a name="" target="_blank" classname="" class="" href="/bitkisel9136_faranjit-hatmi-cicegi-karisimli-set.html">http://sifamarket.com.com/bitkisel9136_faranjit-hatmi-cicegi-karisimli-set.html</a>
  • Şifalı Bitkilerim
    8 yıl önce
    Bitkisel takviye almak isterseniz aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.<br><br><a name="" target="_blank" classname="" class="" href="/bitkisel9136_faranjit-hatmi-cicegi-karisimli-set.html">http://sifamarket.com.com/bitkisel9136_faranjit-hatmi-cicegi-karisimli-set.html</a>

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp