Böbreküstü Bezi Ve Beyinde Hormon Dengesi

Böbreküstü Bezi Ve Beyinde Hormon Dengesi : Böbreküstü bezi ve beyinde yapılan bu hormon, hormonların çoğunun anasıdır. Diğer hormonlar gibi yıllarla birlikte azalır.Pek çok hormonun ön basamağı olarak pregnenolon, kolesterolden kaynaklı diğer hormonların (DHEA, testosteron, östrojen vb.) düzeylerini yükseltir. Hormonların çoğu vücudun fiziksel gereksinmelerine hizmet ederken pregnenolon, psişik fonksiyonları destekler. Pregnenolon, beynin yüksek performansı için zorunludur. Ruhsal yorgunluğa karşı koyar, belleği destekler, depresyonu giderir ve morali düzeltir.

Yapılan bir araştırmada, pregnenolon verilen fabrika işçilerinin üretimlerinin arttığı, kusurlarının azaldığı ve daha iyi ürün ürettikleri saptanmıştır. Bu işçiler enerjilerinin arttığını, yorgunluklarının azaldığını, morallerinin düzeldiğini ve stressiz olduklarını bildirmişlerdir.Birçok araştırmacı, Alzheimer hastalığında pregnenolon düzeyinin çok düşük olmasını gerekçe göstererek bu hastalıkta pregnenolon tedavisinin yararlı olacağına inanmaktadır. Ayrıca pregnenolun, Alzheimer'da koruyucu etkisi olduğu varsayılan östrojen hormonunun da ön basamağıdır.

Pregnenolon son yüzyılın ortalarında kortizonun piyasa çıkmasından önce romatoid artrit, artroz, sklerodermi ve psoriazis tedavisinde yüz güldürücü, yan etkisiz bir ilaç olarak uygulanmaktaydı. Ancak etkisi bir hafta sonra ya da daha geç ortaya çıktığından yerini, çabuk etki gösteren kortizon aldı. Şu var ki kortizonun ağır yan etkileri olmaktadır.Kapsamlı araştırmalar olmamasına rağmen bugüne dek edinilen deneyimlere bakılırsa, pregnenolonun eklem iltihabı ve ağrılarında güvenli ve etkin bir tedavi olabileceği anlaşılmaktadır.

Son yıllarda bilim adamları pregnenolonun multiplskleroz, omurilik hastalıkları tedavisi ve immün sistemin güçlendirilmesi için uygulanabilirliğini tartışmaktadır.Pregnenolonun vücudun birçok kısmında böylesine güçlü etkinliğinin ne-deni ana hormon olmasına bağlıdır. Pregnenolon düzeyi yükselince DHEA ve seksüel hormonların da düzeyi artar.

Bundan dolayı pregnenolon fiziksel ve ruhsal sağlığımızı bütünüyle iyileştirir.Yeni araştırmalar kadınlarda pregnenolonun daha çok östrojene, erkekte ise testosterona dönüştüğünü göstermektedir. Pregnenolon, DHEA hormonunun da ön basamağıdır. Yüksek dozda pregnenolon alımı, bu hormonlarda aşırı artışa neden olarak zararlı yan etkiler ortaya çıkarabilir.Hekim kontrolünde uygun dozda pregnenolon, harika pozitif etkileriyle keskin zekâ, daha iyi bellek, yüksek moral ve mutluluk sağlar.2 ng/ml'nin altındaki kan değerleri, pregnenolon yetersizliğini gösterir. Günde bir kez 5-10 mg'lik tabletlerinden alınır. Ağır bellek bozukluklarında 50-100 mg. salık verilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp