bebeklerde kulak ağrısına ne iyi gelir

Bebeklerde Kulak Ağrısı :

Gerek konuşarak derdini anlatabilen ve gerekse henüz konuşamayan bebeklerde, çocuklarda en sık görülen rahatsızlıklardan biri de kulak ağrısı. Henüz konuşamayan bebeklerde kulak ağrısı kendisini, şu şekillerde gösterir: Çocuk sürekli kulağını çekiştirir, gece uykuda ağlayarak, bağıra bağıra ağlayarak uyanır. Kulak ağrısı basit bir ağrı olmadığı için insanı yanıltmaz. Ciddi bir ağrı olduğu için de çocuk bunu mutlaka ifade edecektir. Kulağını çekiştirerek, yerinde zıplayarak, gece çok ağlayarak kulağının ağrıdığını anlatmaya çalışacaktır. Yukarıda saydığımız belirtilerden bir ya da birkaçını çocuğunuzda görüyorsanız kulak ağrısından şüphelenebilirsiniz.

Normal şartlarda bütün bunları yapmayan bir çocuk, yapmaya başlarsa kulak ağrısı akla getirilmelidir. Kulak ağrısında başka belirti kulakta pis kokulu akıntı, az işitme, tıkanıklık meydana gelmesidir. Ailenin, çocukta işitme azlığını hissetmesi, direkt kulak ağrısını akla getirmelidir. Kulak iltihaplarında, kulak sorunlarında yaşanan ağrı, doktora getirme nedenleridir önceliklidir. Çocuklarda kulak ağrısı çok sık görülür. Nadir bir durum değildir. Kulak ağrısının nedenleri arasında en sık görüldüğü şey orta kulak iltihabıdır. Bundan sonraki sebepler dış kulak iltihabıdır. Üçüncüsü yansıyan ağrılardır. Yani dişten ve çeneden olan ağrılardır. Bu ağrılar kulağa vurur. Bir diğeri de travmadır. Çarpma, tokat, top çarpması gibi durumlarda kulak ağrıyabilir. Kulak ağrısı yüksek ihtimalle, yüzde 90-95 oranında nezlenin, gribin yani üst solunum yolu enfeksiyonlarının direkt kulağa vurması şeklinde, orta kulak iltihabı şeklindeki ağrılardır.

KULAK AĞRISI NASIL GEÇİRİLİR?

Kulak ağrınız derideki iltihaptan kaynaklı değilse ağrıyı hafifletmek açısından bir pet şişenin içine sıcak su koyarak şişeyi havluyla sarın ve kulağınızın üzerine koyun. Eğer kulakta iltihap söz konusuysa ve akıntı varsa iltihap durumu geçinceye kadar banyo yapılırken kulağa su kaçmamasına dikkat edilmelidir. Kulak ağrısı için doktora gidildiğinde doktor hastayı muayene eder. Muayene sonucunda ağrının bir enfeksiyondan mı yoksa başka bir durumdan mı kaynaklı olup olmadığını belirler. Eğer ağrı enfeksiyon kaynaklı ise antibiyotik tedavisi vererek ilaç reçete edecektir. Enfeksiyon kaynaklı değil ise ağrının kaynağını tespit eder ve ona göre önerilerde bulunur veya ağrı uzmanlık alanı dışında ki bir bölgeden kaynaklı ise sizi uygun branştaki hekime yönlendirir.


Kaynak:

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp