Bağırsak Mantarın Belirtileri

Bağırsak Mantarın Belirtileri :

İnsan bağırsağında milyonlarca mikroorganizma yaşar. Bunların çoğu bakteri olmakla birlikte arada mantarlar da vardır. Bakterilerin önemli görevleri varken (örn. bağışıklık sisteminin desteklenmesi), mantarlar gerekli değildirler; ama onlara tahammül edilir. Bunların bir kısmının patojen (hastalık yapıcı) özellikleri olabilir.

Candida albicans bunlardan biridir. Bu tür hastalık etkenleri çok fazla çoğaldıklarında şişkinlik, ishal, bazen de kabızlık gibi belirtiler görülebilir. Sıklıkla, tutulan deri veya mukoza yüzeylerinin kaşıntısı da hesaba katılmalıdır. Patojen mayaların diş çürüğü de yapabildiği gerçeği ise, kısa süredir bilinmektedir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında veya mantarlara ideal bir gelişme ortamı sunulduğunda (önceden hasar görmüş deri veya mukoza alanları, nemli ve ılık vücut alanları kuluçka alanı yerine geçer; karbonhidratlardan zengin ortam) bir enfeksiyon ortaya çıkar.

Kandidiyazis yani maya mantarının enfeksiyonunda hastanın hissetlikleri başlıca bulgular:

Yorgunluk, sürekli uyku hali, bitkinlik, enerji eksikliği, tükenmişlik hissi, genel keyifsizlik, şişkinlik gaz hali, tatlıya karşı düşkünlük, uyku bozukluğu, ağız aft, bağırsaklarda kramplar, anüste kaşıntı, depresyon, sinirlilik hali, konsantre olamama, alerjilerde alevlenme ve artma, besin ve kimyasallara duyarlılık, ağrı, adalelerde kasılması, cilt hastalıklarının ortaya çıkması veya alevlenmesi, egzema, sedef, ağız kokması, eklemlerde şişkinlik ve ağrı, kadınlarda vajinal enfeksiyon ve mantar enfeksiyonlarının yaygın hale gelmesi, hormonal dengesizlik, iritabel bağırsak sendromu benzeri şikayetlerin olması, karaciğer enzimlerinde artış, pankreas enzimlerinde azalma, kilo alma, şişmanlama, asitleşen benden v.d.

Bağırsaklarda kandida diğer bir adıyla maya mantarı artıran faktörler:

Değişen bağırsak florası

Azalan sindirim salgıları

Beslenme bozukluğunun neden olduğu düzensizlikler

İlaç kullanımı özelliklede antibiyotik, kortizon, bağışıklık sistemini baskılan ilaçlar ve ağrı kesiciler

Zayıflamış bağışıklık sistemi

Zayıflamış bağırsak ve karaciğer işlevi

Beslenme eksikliği

Aşırı stres ve gerginlik

En önemli faktörlerden biri gereğinden uzun süre antibiyotik kullanımı bağırsak mantarını geliştiren neden olduğunu unutmamak lazım.

Kandida kurtulmak için:

Öncelikle yapılacak bir bağırsak flora analizi ve canidida albicansın oranı hangi besinlere karşı duyarlı olduğunun tespit edilmesi gerekir. Medikal tedaviyle birlikte bağırsak florasının yeniden düzenlenmesi ve ortaya çıkmış olan diğer klinik bulguların destekleyici metotdlara tedavisi gerekmektedir.

Yorumlar

  • Ker** Kay*
    7 yıl önce
    mrb hocam.yalova-esenköyden yazıyum.uzun yıllardır sık gaz çıkarma özellikle kötü kokulu rahatsızlığım vardı.sonrasında ağzıma küf tadı geldi, boğazımda kuruluk,dilde beyazlık ve şimdilerde sürekli uyku hali,dilde pas rengi,bitkinlik,anüste kaşıntı gibi durumlr var psikolojim alt üst oldu.çok dokt gezdim.kan ve idrar tahlilleri yaptırdım,ultrasona girdim fakat sonuç alamadım.okuduklarım bağırsak mantarı belirtileriyle uyuşuy bunu kime nasıl çözdürebilirim,ne yapmam gerekiy? lütfen yardımcı olurmusunuz? şimdiden tşkkrlr ve iyi günler
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Geçmiş olsun öncelikle , belirti ve şikayetlere göre buna sebep olan mantarlardır. çözümü için 3 aylık bir sürece ihtiyacımız vardır . tedaviide izlediğimiz yol ile ilgili detaylar için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp