Bağırsak Kurtlarından Nasıl Kurtulabiliriz

Bağırsak Kurtlarından Nasıl Kurtulabiliriz: bağırsak kurdu tedavi yöntemleri ve daha fazlası hakkında bilgi almak için, aşağıda sizin için araştırıp bulduğumuz yazıyı okuyabilirsiniz.Bağırsak kurdu şikayetiniz var ve bitkisel gıda takviyesi kullanmak istiyorsanız sitemiz üzerinden istediğiniz kurt düşürücü gıda takviyelerine ulaşabilirsiniz....

Tedavi

Eğer hafif bir kıl kurdu enfeksiyonu vakası geçiriyorsanız, hiçbir semptomu yaşamayabilirsiniz ve hiçbir tıbbi yardıma ihtiyacınız olmayabilir.

Birçok çocuk hafif kıl kurdu enfeksiyonlarını, bütün dişi kurtların anüsün dışına gitmesiyle yeniden enfeksiyon meydana gelmemesi sayesinde atlatmaktadır.

Eğer uykusuzluk ve asabiyet ile birlikte hafif karın ağrınız varsa ya da sürekli veya şiddetli anal ya da vajinal kaşıntı yaşıyorsanız, doktorunuza danışın. Kıl kurdu enfeksiyonları ilaçlarla da etkili bir biçimde tedavi edilebilir.

İlacın alındığı gün mümkünse; çarşaf çamaşır kaynatılırsa (makinanın 90 derecesi yeterli değil,100 derece gerekiyor), iç çamaşırlar kızgın ütüyle ütülenirse tedavi başarısı artar.

Önleme

Kıl kurdu enfeksiyonları en yaygın olarak, parazit yumurtalarının bulaştığı parmaklar aracılığı ile yayılır. Enfeksiyon kapma veya yayma riskini azaltmak için, Tırnaklar kısa tutulmalı, dışkıya el sürülmeden temizlik yapılmalı, umumi musluklarla fazla temastan kaçınılmalı, mümkünse sıvı sabun kullanılmalıdır. Kıl kurtları enfeksiyon bulaştırma yetilerini yüzeyde haftalar boyunca koruyabildiklerinden ötürü, yatakları yıkayın ve banyoları düzenli olarak temizleyin, iç çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirin.

Bağırsak kurtları herkesin karşılabileceği bir sorundur.Bu sorunu yaşayan her birey hiç çekinmeden doktora başvurmalıdır.Bu tür sorunlarda kişilerin doktora gitmekte çekindikleri herkesçe bilinen bir gerçektir.Bu ön yargıları bi an evvel kırıp tedavi süreci için uzman br hekime başvurmak ön koşuldur Bağırsak kurtlarından kurtulmak için kullanılacak ilaçlar şöyledir.Önemle belirtmeliyizki bu ilaç isimleri sık kullanılan ilaçlar olmakla birlikte alınmadan önce mutlaka doktor tavsiyesi alınmalıdır.Bu hususu önemle vurguladıktan sonra şimdi bağırsak parazitleri tedavisinde sık kullanılan ilaç isimlerini sizlerle paylaşıyoruz.....

-Andozol

-Sitrax

-Yomesan

-Kontil

-Molit

-Nidazol

Genel olarak parazit yok etmede bu ilaçlar kullanılmaktadır.ısrarla belirtiyoruzki bu ilaçları almadan önce mutlaka doktor onayını aldıktan sonra almalısınız...

Yomesan Tablet

Kullanım Şekli:

T. saginata, T. solium ve D. latum tedavisi için bir tek doz yeterlidir. Yetişkinlere ve 6 yaşından büyük çocuklara 4 tablet, 2-6 yaş arası çocuklara 2 tablet ve 2 yaşından küçük çocuklara 1 tablet verilir. H. nana enfeksiyonlarında 7 günlük tedavi önerilir. İlk gün yukarıdaki doz aynen uygulandıktan sonra diğer 6 gün doz yarıya indirilerek uygulanır. Tabletler kahvaltıdan sonra, ağızda tamamen çiğnendikten sonra bir miktar su ile yutulur.

Endikasyonları : Tenya saginata (sığır tenyası), Tenya solium (domuz tenyası), Difillobotrium latum (balık tenyası), Himenolepis nana (bodur tenya) ile oluşan enfeksiyonlarda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Niklozamide karşı aşırı duyarlılıkta kontrendikedir.

Uyarılar:

Tedavi esnasında alkol alınmamalıdır. Hamilelikte kullanılmamalı, ancak gebeliğin ilk üç ayından sonra zorunlu görüldüğünde kullanılabilir. Emziren anneler ile ilgili yeterli bilgi mevcut değildir. 2 yaşından küçük çocuklarda güvenirliği tespit edilmemiştir.

Yan Etkileri:

Genel olarak bulantı, kusma, karın ağrısı, iştah kaybı, ishal, yorgunluk, uyuşukluk, baş ağrısı ve deri döküntüleri görülebilir. Nadir olarak ateş, rektal kanama, kuvvetsizlik, ağızda kötü tat, terleme, çarpıntı ve sırt ağrısı olabilir. Genellikle bu yan etkiler hafif ve geçici olup, görüldüğünde ilaç kullanımı bırakılmamalıdır. Ayrıca kan SGOT seviyesinde yükselme olabilir; test yapıldığında dikkate alınmalıdır.

Kontil Tablet

(Pirantel pamoat) solucan, kancalı solucan ve kıl kurdu gibi parazitlerin sebep olduğu enfeksiyonlarla ilgili bir ilaçtır. Kontil tb bağırsak kurtlarının (birtakım solucan ve kurtlar) bağırsak duvarından ayrılmalarına yolaçarak vücuttan dışarı atılmalarını sağlar. Kullanımı: erişkinlerde 75kg‘a kadar 3 tb (750 mg), 75kg‘ı aşanlarda 4 tb(1000 mg) günün herhangi bir vaktinde aç ya da tok alınabilir. 1000 mg‘dan fazla kullanılmamalıdır. Paraziti kesin olarak yok etmek için aile tedavisi önerilir. Yeniden nüksetmesini önlemek için 2-3 hafta sonra ilaç tedavisi tekrarlanmalıdır. Kontil, doğru tanı konulmuş olması halinde etkili ve uygun bir seçenektir.

Bağırsak Kurtlarını Dökmek İçin Pratik Bitkisel Çözümler

- Bağırsaklarda bulunan şerit ve kurtları dökmek için, ekşi nar bitkisinin kökü bir kazanda kaynatılıp suyu aç karnına hastaya içirilir.

- Bağırsaklardaki şerit ve kıl kurdunu düşürmek için birinci gün bir, ikinci gün iki, üçüncü gün üç, dördüncü gün dört ve yirmi birinci güne kadar beş diş sarımsak çiğnenmeden yutulur.

- Kıl kurdu olanlar bir hafta süre ile bir avuç kabak çekirdeğini aç karnına yer ve bir süre sonra bir bardak süt içer.

Nar kabız yapma özelliği olan bir bitkidir. Özellikle aç karnına yenildiği zaman daha tesirli olur ve bağırsaktaki şeritlerin, kurtların ve tenyaların düşmesini sağlar.

Sarımsak ise antiseptiktir ve kurt düşürücü vasfı vardır.

Bağırsak bozukluklarında yedi gün boyunca aç karnına üç diş sarımsak yutulur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp