Bağırsak Kurdu Hakkında Bilgi

Bağırsak Kurdu Hakkında Bilgi:Bağırsak kurdu, bitkisel yöntemlerle tedavi edilmektedir. Bağırsak kurdu, bulaşıcı bir hastalıktır. Bağırsak kurdu vücuda bulaşıcı yollarla girer ve tedavi edilmezse rahatsızlık artar. Bağırsak kurdu enfeksiyonel bir hastalıktır.

Bağırsak kurdu ateş yapan omurgasız canlılardandır.

Bağırsakta yaşayan ve halk arasında şerit, kurt, solucan, kıl kurdu, parazit olarak bilinen bağırsak kurtları nasıl oluşur, bağırsak kurdunun şifalı bitkilerle tedavi yöntemleri ve bağırsak kurdu hastalığının belirtileri hakkında bilgiler vermeye çalışalım. Bağırsak şeritleri, bağırsak kurtları, bağırsak solucanları, bağırsak parazitleri ve kıl kurdu adı altında bir çok söyleme tarzı olmasına rağmen genel adı bağırsak kurdudur ve bağırsağa yerleşerek kilo almayı engeller ve insanı zayıf düşürür.

Öncelikle bağırsak kurdu nedir sorusunun cevabını verelim. Bağırsak kurdu, vücudun ince bağırsağına yerleşerek enfeksiyona neden olan bir tür omurgasız canlıdır. Bağırsağa yerleşen kurtlar karın ağrısı, ishal ve kusma yapar. Bağırsak kurtları silindirik yapıdadırlar ve vücutta asalak olarak yaşarlar. Boyları 35 cm. uzunluğa ulaşabilir. Bağırsak kurtları değişik yollarla insana bulaşabilirler.

Kurt larvaları, kirli sular ve iyi temizlenmemiş yiyecekler yoluyla vücuda girer ve bağırsağa yerleşir. Larvalar, akciğere ulaşırsa akciğer iltihabına yol açabilir.

Bağırsak Kurdu Belirtileri: Bağırsak kurdunun başlıca belirtileri karın ağrısı, ishal ve kusmadır. Ayrıca, karında şişlik, bulantı, iştahsızlık ve kilo kaybı belirtileri görülebilir.

Bağırsak kurdunun tedavisi için faydalı olabilecek bitkiler hangileridir?

Bağırsak solucanlarına karşı etkili olan başlıca bitkiler şunlardır:

Papatya, Pelin otu, Sarımsak, Sedef otu, Solucan otu, Şeytan otu, Şimşir, Tarhun, Acıağaç, Acıbakla, Badem, Çakaleriği, Dut, Duvar sarmaşığı, Eğreltiotu, Horasani, Isırgan, Kabak, Kantaron, Kayısı, Kekik, Kızılcık, Kokarağaç, Nar, Okaliptüs, Üzerlik otu ve Yer somunudur.
Bu şifalı bitkilerin nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verecek olursak;

Eğreltiotu Çayı:
1 lt. kaynamış suya 2 tutam eğreltiotu konulup demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan, aç karnına yarım saat arayla birer bardak içilir. Eğrelti otu çayı özellikle bağırsak şeritlerine karşı etkilidir.

Kabak Çekirdeği:
Kabak çekirdeği, bağırsak kurtlarını felç edici etkilere sahiptir. Bunun için en az iki avuç dolusu balkabağı çekirdeği yemek gerekebilir. Kabak çekirdeği yendikten 3-4 saat sonra 30 - 40 gram kadar hintyağı içilerek felç olmuş parazitlerin dışarı atılması sağlanır. Hint yağı yerine müshil etkili başka bir bitki de kullanılabilir. Kabak çekirdeği özellikle şeritlerde etkilidir.

Karanfil Çayı:
Günde içilecek 2-3 bardak demli karanfil çayı bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

Zencefil Çayı:
Bağırsak kurtlarına karşı oldukça etkili olan bir diğer bitki de zencefildir. Yarım çay kaşığı kuru zencefili bir bardak kaynamış suda demlendirdikten sonra hazırlayacağınız çayı içebileceğiniz gibi zencefili baharat olarak kullanabilir ya da limonatanıza katabilirsiniz.

Sarımsak Suyu:

Birkaç diş sarımsağın suyunu sıktıktan sonra bir bardak havuç suyu ile karıştırıp gün içerisinde 1-2 saat arayla içmek faydalı olacaktır.

Pelinotu Çayı:
1 lt suya 3 tutam pelinotu konup, kaynatılır ve süzülür. Günde 4 kez 1 fincan içilir. Gebelerde düşüğe sebep olabileceği için gebeler kullanmamalıdır.

Karışık Bitki Çayı:
Pelinotu, Papatya ve Sinameki‘den 30′ar gram kadar alınarak karıştırılır ve bir bardak kaynar suya 2 çay kaşığı atılıp 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve her gece 1 bardak içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp