Alzheimer Nedir Alzheimer Bitkisel Tedavi

Alzheimer Nedir Alzheimer Bitkisel Tedavi : Alzheimer hastalığı için şifalı bitkiler için de tüketilmesi önerilen domates ve havuç vardır. Her gece yatmadan önce içilen taze sıkılmış bir bardak havuç suyu bu hastalığın gecikmesinde vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük fayda sağlayacaktır.Alzheimer Hastalığı, bellekte ve öğrenme, konuşma, akıl yürütme, yargılama, iletişim ve günlük yaşam etkinliklerini sürdürme yetilerinde kademeli olarak yıkıma ve davranışlarda değişikliklere yol açan ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Alzheimer Hastalığı, halk arasında "bunama" diye adlandırılan demansm en sık nedenidir.

Alzheimer Hastalığı adını, Alman doktor Alois Alzheimer'den almıştır. Dr. Alzheimer 1906 yılında Tübingen'de düzenlenen Güneybatı Alman Psikiyatristler Konferansında ilk kez bir demans vakasının sunulduğu çok çarpıcı bir ders vermiştir. Dr. Alzheimer bu konferansta Auguste D adlı 51 yaşındaki kadın hastasını sunmuştur. Dr. Alzheimer ilk muayene sırasında bu hastada, ilerleyici zihinsel bozukluklar (hafıza, kavrama, konuşma ve yön bulma bozukluğu), işitsel halüsinasyonlar, hezeyanlar ve belirgin davranış bozuklukları saptamıştır. Daha sonra bu hastayı 1906 yılında ölene kadar yaklaşık 5 yıl boyunca izlemiştir. Hastanın ölümünden sonra yapılan otopside beyinde anormal kümeleşmeler (günümüzde amiloid plaklar olarak adlandırılmaktadır) ve lif yumakları (nörofibriler yumaklar) saptamıştır. Bugün beyindeki bu yumaklar ve plaklar Alzheimer Hastalığının beyinde oluşturduğu ana değişiklikler olarak kabul edilmektedir.

ALZHEİMER BİTKİSEL TEDAVİ

Bitki yetiştirmek: Eğer ailenizde alzheimer öyküsü varsa ya da bu hastalıktan şüpheleniyorsanız, bitki yetiştirmeyi ciddi olarak düşünmeye başlamalısınız. Bunu yapmak size alzheimere karşı umut vaat t »den bitkiler açısından sürekli bir kaynak sağlayacaktır. Bu bitkiler tamamı, en azından bir yıllık olanları, ılıman iklimlerde yetiştirilebilir. Bu şekilde kendinize yalnızca bir kaynak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bahçeciliğin gerektirdiği düşünce, yaratıcılık ve fiziklel çalışma gibi, beyin fonksiyonlarını koruduğuna inandığım aktivitede de bulunursunuz.

Horsebalm (Monarda)

Horsebalmİçeriğinde, Avusturyalı bilim adamları tarafından beyindeki asetilkolini koruduğu keşfedilen karvakrol adlı bileşeni barındıran horsebalm, aynı zamanda yine beyindeki asetilkolinin zayıflamasını önleyen timol bakımından da zengindir . Horsebalmın içerdiği bazı bileşenler,görünüşe göre kan beyin bariyerini asabilmektedirler. Kan-beyin bariyeri normalde zararlı maddelerin kan yoluyla beyin dokularına ulaşmasını önleyen bir koruma sistemidir. Bu sistemin kimi zaman gereğinden fazla iyi çalışma-ı nedeniyle, yararlı maddelerin de beyne ulaşması engellenebilmektedir. Horsebalmın içerdiği bileşiklerin bu devasa havzayı aş¬ın, iyi başarabilmesi demek, saçınızı şampuanla yıkarken ya da cilt losyonu sürerken bile bazı olumlu etkilerin ortaya çıkabilecek olması demektir.

Eğer bu olursa, horsebalm içeren bir şampuanın en az tacrine hydrochloride (Cognex) kadar etkili ve büyük bir ihtimalle de çok daha güvenli ve bir o kadar da ucuz olacağına, kafamdaki tüm saçların üzerine bahse girerim.
Belki horsebalm içeren bir şampuan alamazsınız fakat hiç sorun değil, çünkü köndi şampuanınızı kendiniz yapabilirsiniz..Yapacağınız tek şey en sevdiği¬ni/ bitkisel şampuanınızın içine bil damla horsebalm tentürü damlatmak.

Biberiye (Rosmarinus officinalis)

Bazı kanıtlar, alzheımere son derece reaktif oksijen moleküllerinin (serbest radikallerin), vücutta meydana getirdiği oksidatif hasarların neden olduğunu göstermektedir. Eğer bu doğruysa, bunun çözümü biberiyede olabilir. Biberiye bünyesinde, serbest radikalleri yok eden birkaç düzine kadar antioksidan barındırır. Bu anlioksidanlar arasında en etkili olanı biberiye asididir. Biberiye aynı zamanda, asetilkolinin bozulmasını önlediği söylenen yarım düzine da ha bileşik ihtiva etmektedir. Aromaterapistler alzheimere karşı bibeı ı ye yağı kullanılmasını tavsiye ediyorlar (Aynı zamanda melisa, rezeni ve ada çayı yağlarım da öneriyorlar. Biberiye, hafıza güçlendirici bir bitki olarak oldukça uzun bil geçmişe sahiptir. Bu yüzden hatırlatan bitki olarak da anılır. Umu yorum ki biberiyeli şampuan, biberiye çayı ya da banyo küvetimizi koyacağımız bir miktar biberiye, alzheimer ile yapılan savaşta tacrine ya da hüperzin ile benzer etkiye sahip olacaktır.

Bunun en iyi yanı da, biberiyenin bu formlarının tamamının güvenli ve keyif verici oluşudur. Eğer yanılıyorsam bunun zararı yok denecekl kadar az olacaktır, eğer haklı çıkarsam sonsuz faydaları olacaktır.

Biberiyenin asetilkolinin bozulmasını önleyen bileşiklerinin, tamamı olamasa bile bir kısmı dahi cilt tarafından emilebilirse, bunların bir bölümü de muhtemelen kan-beyin bariyerini aşabilecek!il Böylece, düzenli olarak biberiye şampuanı kullanmanın, beyindi -ı ı asetilkolini tıpkı tacrine gibi koruyacağı düşünülebilir. Bu durumdia piyasada satılan biberiyeli şampuanlardan satın alıp kullanabileceğiniz gibi, sevdiğiniz bir bitkisel şampuana birkaç damla biberiye tentürü damlatarak kendi şampuanınızı da yapabilirsiniz.

Brezilya kestanesi (Bertholettía excelsa):

Beyindeki asetilkolinin korunması üzerine yoğunlaşan tedavilere ek olarak, araştırmacılar aynı zamanda asetilkolinin yapı taşı olan kolinin insanlardı mevcut olan miktarlarına ilave yapılabilecek olası tedavi yöntemin ı üzerindeki çalışmalarını da sürdürmektedirler.

Lesitin kolin içerir ve veri tabanıma göre Brezilya kestanesi lesitin bakımından son derece zengin bir kaynaktır (kuru ağırlığının 10'dan fazlası lesitindir). Diğer birçok bitkisel besin ve otlar da hatta sayılır derecede lesitin içerirler. Bunların bazılarını karahindiba, haşhaş, soya fasulyesi şeklinde sıralayabiliriz.

Doğada aynı zamanda, aralarında çemen otu ve çoban kesesi gibi kendileri başlı başına kolin deposu olan çok sayıda bitki de vardır. Köpekayası, ginseng, börülce, bezelye, sünger kabağı, mercimek ve Çin melekotu gibi sebzeler de az miktarlarda kolin içerirler.

Arastırmacıların alzheimerli hastalara yüksek oranda kolin ve lesitin İçeren yiyecekler vererek yaptıkları araştırmaların İlk sonuçlrını oldukça cesaret vericiydi fakat daha yakınlarda yapılan araştırmalar bu yöntemin hafızada çok büyük gelişmelere yol açmadığını ı »itaya koydu. Ben hâlâ ihtiyatlı bir iyimserlikle, kolin ve lesitin yönünden zengin gıdaların bu savaşta yardımcı olacağına inanıyorum.

Bakla (Vicia faba):

BaklaTaneleri lesitin bakımından son derece zengin olan bakla, Beyin Besleyici Kutsal Çorba adını verdiğim tarifimin bir numaralı malzemesidir. Aslına bakarsanız tüm baklagiller lesitin ve kolin açısından zengindir ve yalnızca alzheimerden korunmaya ve tedavisine yönelik perhizlerde değil, her türlü diyette bulunmalıdır.

Karahindiba (Taraxacum officinale):

KarahindibaBu bitkinin çiçekleri en önemli lesitin kaynaklarımızdan biri olduğu gibi, aynı zamanda da h;itin sayılır kolin kaynaklarıdır (lesitin ve kolin genellikle aynı besinde bir arada bulunur). Laboratuvar fareleri üzerinde yapılan deneylerde, lesitinin beyindeki asetilkolin konsantrasyonunu yükseltti ği ve hafızayı geliştirdiği gözlemlenmiştir. Bu işlemin insanlar üzerinde olumlu etkiler vereceğine dair herhangi bir kanıt olmamasına rağmen, ben yine de bunun mümkün olacağına dair iyimserim. Bulun bunlardan başka, karahindiba aynı zamanda da son derece besleyici bir gıdadır.

Çemenotu (Trigonella foenum-graecum):


Bir Hint lokantasında kendime bir porsiyon alu methi ısmarladığımda, bunun buharda pişirilmiş çemen otu yapraklarından ibaret olduğu hakkında çok az bir bilgim vardı. Bu bitkinin yaprakları da kolin bakanından en zen-ın (kuru ağırlığının % 1,3'ünden daha fazlasıdır) besin kaynakları ırasında yer alır. Daha önce de değindiğimiz gibi, kolinin alzheimeri (inlemede ve tedavide akla yatkın etkileri vardı.

Çemen otunun yeşil yaprakları aynı zamanda güçlü bir beta karoten kaynağıdır ve beta karoten de kolin gibi alzheimerin gelişimini engelleyici etki gösterebilen bir antioksidandır.

Ginko (Ginkgo biloba):

Gingko biloba Mabet AğacıAvrupa'da yapılan yüzlerce araştırma, hafıza kaybı ve kan dolaşımı yetersizliği gibi yaşlılığa bağlı birçok sağlık sorununda, standardize edilmiş ginko özütünün faydalarını onaylamıştır. Ginkonun alzheimerli hastalarda tedavi amaçlı olarak kullanıldığı ile ilgili çok fazla veri olmamasına karşm, eğer bu hastalığa karşı da olumlu bir etkisi varsa hiç şaşırmam. Bunun denenmeye değer olduğunu düşünüyorum. Her gün 60 ila 240 mg. arasında standardize edilmiş ginko özütünü alabilirsiniz fakat hepsinde olduğu gibi bunda da aşırıya gitmekten kaçının. Aşın dozlarda alınması halinde ginko diyare, sinirlilik ve huzursuzluğa neden olabilir.

Adaçayı (Salvia officinalis):


Adaçayı17. yüzyılda yaşamış olan herbalist John Gerard adaçayının zayif bir beyni ve hafızayı güçlendirdiğini İddi etmiştir. Biberiye gibi adaçayı da antioksidanlar bakımından son derece zengindir fakat kullanırken çok dikkatli olun. Adaçayı çok yüksek dozlarda alındığında çarpıntıya neden olan thujone adlı bir bileşik içerir.

Isırgan otu (Urtica dioica):

IsırganIsırgan otu (Urtica dioica): Bu bitki hatırı sayılır ölçülerde, vücuttaki östrojen sirkülasyonunu iki katma çıkarabilen, bor minerali içerir. Yapılan bazı araştırmalarda, östrojenin hafızayı geliştirdiği ve aynı zamanda da bazı alzheimerli hastaları ruhsal bakımdan güçlendirdiği görülmüştür.

Gotu kola (Centella asiatica):

Zihin gücünün sağlıklı kalmasına yardımcı olan bu bitki, halk arasında yüzlerce yıldır hafıza otu olarak ün yapmıştır.

Yorumlar

  • MEL*** KAD**
    7 yıl önce
    iyi çalışmalar hocam. size sormak istediğim annem alzheimer hastası.Melisa otu karışımlı set önerildi.uygunmudur.bilgi verirseniz çok sevinirim.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Melisa otu karışımlı set uygundur , içerisinde melisanın dışında omega ginkgo ve soya gibi merkezi sinir sistemi üzerinde önemli bileşenlerde mevcuttur . Detaylar için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Bet*** Haz******** *
    7 yıl önce
    merhaba dokt bey benim babam şeker hastalığı kalp hastalığı ve alzheimer hastalığı var bu hastalıklari için nasıl bir bitkisel ürün tavsiye edebilirsiniz acaba teşekkür ederim
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      detaylı görüşülmesi gereken bir sorun bu, sorulması gereken bir kaç soru olacak , bu yüzden daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. bilgi hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp