Akustik Nörinomda Yakalanma

Akustik Nörinomda Yakalanma :

Yaklaşýmlar

Akustik nörinomlu hastalara en iyi yaklaşým, nöro-otolog ve nöroşirürjisyenlerin oluşturduğu ekip tarafýndan yapýlýr.
Seçilebilecek cerrahi yaklaşýmlar;
1- Orta Fossa Yaklaşýmý
2- Suboksipital Yaklaşým
3- Kombine Retrosigmoid Translabirentin Yaklaşým
4- Translabirentin Yaklaşým

Orta Fossa Yaklaşýmý


Bu yaklaşým, küçük tümörlerde, işitmenin korunmasý düşünüldüğünde kullanýlýr. Akustik kanaldan 2,5 cm veya daha az dýşarý uzanmýş tümörlerde yararlýdýr. Bu yaklaşýmda işitme korunabilir, ancak fasiyal sinirin yaralanma riski artar. ayný boyuttaki tümörlerde, fasiyal sinir yaralanma riski translabirentin yola oranla daha fazladýr. Anatomik korumaya rağmen koklear fonksiyonlarýn korunmasý ancak %50 hastada mümkün olabilmektedir. 50 yaş üzerindeki hastalarda duranýn kemikten elevasyonu sýrasýnda belirgin kanama problemi ile karşýlaşýlýr ve teknik oldukça güçleşir.

Suboksipital Yaklaşým


Hasta, işitme korunmasýna aday ve tümör büyüklüğü 1,5 cm veya daha fazla ise bu teknik düşünülebilir. Bu hastalarýn genellikle saf ses ortalamalarý 50dB'den iyi ve diskriminasyon skorlarý %50'den yüksek olacaktýr. Eğer kontralateral kulakta ciddi işitme problemi varsa bu teknik daha kötü işitmesi olan hastalarda işitmeyi korumak amaçlý tercih edilebilir. Operasyon sonrasý hastalarýn 1/3'ünde yararlý işitme kalmýştýr.

Kombine Retrosigmoid Translabirentin Yaklaşým


Kombine yaklaşým, 3,5 cm'den büyük tümörlerin çýkarýlmasýnda yararlýdýr.

Translabirentin Yaklaşým

Serebellopontin köşe için translabirentin yaklaşým otörler tarafýndan en fazla kullanýlan yoldur. Bu yol serebellopontin köşeye direkt görüş sağlar ve en yüksek fasiyal sinir korunma oranlarý bildirilmiştir. Cerraha, büyük güvenle tüm tümörü çýkarabileceği şekilde, internal akustik kanalýn lateral ucuna en iyi görüşü sağlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp