adet görme şikayetleri nelerdir

Adet görme şikayetleri

Adet görme şikayetleri, adet dönemindeki aksaklıklar, yani, başlamayan, düzensiz, az veya çok kanama olarak algılanılmalıdır. Adet kanamaları sırasında çekilen şiddetli ağrılar da unutulmamalıdır. Adet görme öncesinde ve sırasında sıklıkla genel rahatsızlıklar, sırt ağrıları, mide bulantısı ve kalp çarpıntısı da görülür. Bu sıkıntılar, ruhsal nedenlerden(özellikle genç kızlarda), iklim değişikliklerinden, hormon düzensizliklerinden veya dişilik organlarının kanser hastalığından kaynaklanabilir. Özellikle genç kızlarda ve genç kadınlarda ağrılı adet görme şikayetlerine sıklıkla rastlanır. Adet görme şikayetlerine yol açan önemsiz nedenlere karşı, özellikle şiddetli ağrılara karşı, genelde gevşeme ve sıcak termos kullanımı yeterli olabilir.

Adet Görme Şikayeti Bitkisel Tedavi

Arslanpençesi: Adet görme şikayetlerine karşı arslanpençesi çayı kullanılabilir. Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.

Adet görme şikayetleri ergenlik çağında görüldüğünde ise, arslanpençesi ve civanperçemi eşit karışımının çayı denenmelidir. Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 2-3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.

Çobançantası: Çobançantası çayı, şiddetli adet kanamalarına karşı başarıyla kullanılabilir. Çobançantası çayı kürüne, adet görme tarihinden 8-10 gün önce başlanır ve günde 2 bardak çay içilir.

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Bu çayla, ergenlik dönemindeki adet görme düzensizlikleri de normalleştirilebilir.

Mayıs papatyası: Çok yönlü papatya, adet görme şikayetlerine, adet görme düzensizliklerine, bir türlü başlamayan kanamalar da dahil olmak üzere, yardımcı olabilir.

Yarım veya bir tatlı kaşığı mayıs papatyası, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.

Civanperçemi: Ergenlik döneminde adet kanamalarının başlamamasına veya düzensizliğine karşı, sabahları aç karnına içilen bir bardak sıcak civanperçemi çayı yardımcı olabilir.

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür.

Ballıbaba: Bitki çayı, ağır üreme organı hastalıklarında ve adet görme şikayetlerinde yardımcı olur. Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu beyaz veya sarı ballıbaba çiçeği, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Kekik: Adet görme düzensizliklerini kekik çayı normalleştirebilir. Yarım tatlı kaşığı kekik, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.

Kekik yastıkları: Adet kanamalarıyla birlikte görülen kramplar kekik yastıkları ile yatıştırılabilir. Küçük bir yastık kılıfı, kurutulmuş kekik çiçekleri ve saplarıyla(ince kıyılmış) doldurulur ve uykudan önce alt karın bölgesine yerleştirilir.

Kuşekmeği(Polygonum aviculare): Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki(yaprak, çiçek, sap), orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.

Hindiba: Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış hindiba yaprağı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına bir bardak sıcak çay yudumlanarak içilir.

Bitki karışımı çayı: Çok şiddetli adet kanamalarında, aşağıdaki bitki karışımının çayı kendini kanıtlamıştır: 25g arnika çiçeği(veya aynısafa çiçeği), 50g kediotu kökü, 25g orman sarmaşığı, 25g oğulotu, 25g adaçayı, 25g civanperçemi çok ince kıyılarak iyice harmanlanır. Yarım tatlı kaşığı bitki karışımı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına, taze demlenmiş bir bardak çay soğutulmadan yudumlanır. Bu çay, adet kanamaları normalleştikten sonra da, uzunca bir süre aralıksız içilmelidir.

İsveç Şurubu: Adet kanamasının başlamadığı veya şiddetli kanamaların görüldüğü durumlarda İsveç Şurubu kullanılmalıdır. Günde 3 kere 1 çay kaşığı(veya tatlı kaşığı) dolusu şurup, biraz suyla veya bitki çayıyla inceltilerek alınır. İsveç Şurubu, adet döneminde üç gün aralıksız kullanılır ve bu kür, durum normalleşene kadar her ay yinelenir.

Yorum

Düzensiz adet kanamalarım yüzünden yıllar boyunca zorluklar çektim. Sonunda sizin tavsiyenize göre civanperçemi çayı içmeye başladım, ve kısa sürede çok rahatladım! O zamandan beri her şey o kadar yoluna girdi ki, artık çay içmeme bile gerek kalmadı. Bu durumda, kitabınızdaki yararlı öğütler yüzünden sürekli olarak başınızın derde girişini anlayamıyorum. Sizin için üzülüyorum, ama cesaretinizi yitirmeyin ve hiç aldırmayın. Binlerce teşekkür...

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp