fıtığın en yaygın belirtileri

Fıtık: Fıtık boğulması fıtıkh insanlarda harice çıkan bağırsakların birbirine dolaşmasıdır. Fıtık boğulmuşsa, fıtığın olduğu yerde bir sertlik meydana gelir, fevkalade bir sancı ile karışık yenilen gıda, safra ve nihayet gaita kusmuğu görülür bu hal tehlikeli ve ölüm sebebi olabilir.
NAR KABUGU: Nar kabuğu, mazı, servi kozalağı, turunç suyu ile kaynatılır, lapa haline getirilir, fıtığın üzerine bağlarıır, 3-4 gün de bir tekrarlamr.
KEÇİ BOYNUZU: Keçi boynuzu meyveleri çekirdeği ile beraber yenilir.
KOYUN OTU (FITIK OTU): 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık çiçekli dallardan bitki konur, soğuyunca süzülür, günde 1- 2 bardak içilir.
HÜSNÜ YUSUF ÇİÇEGİ: Hüsnü yusuf çiçeği kaynatılır, lapa halinde fıtığın üzerine konur, (küçük çocuklarda)
KEŞKEK: Keşkek kaz eti ile beraber pişirilip yenilir.
MÜRRÜSAFI: Günde 10 gr mürrüsafı bana beraber yenilir, 10- 15 gün devam edilir.
SERVI KOZALAGı: Servi kozala ğı toz haline getirilir, çiriş ile karıştırılır lapa yapılır kasıkta olan fıtığın üzerine konulur, bezle sarılır. Servi kozalağı toz haline getirilir, su ile hamur yapılır fıtığın üzerine konulur. Ağlamaktan meyda na gelen (çocuk fıtığında).
HASIR OTU: Hasır otunun çiçek durumu (semerci kozalağı) Acımış yağ ile ezilerek merhem haline getirilir, fıtığın üzerine sürülür.
HİNT NAR!: Hint narı meyvesi veya çiçekleri sirke ile kaynatılır, fıtığın üzerine kompres yapılır.
DENİZ KAPLUMBAGASI: Deniz kaplumbağasının kabuğu beyazlaşıncaya kadar yakılır, toz haline getirilip elenir, 120 gr'ına 60 gr badem yağı ilave edilir. İyice karıştırılır, 1 gece bekletilir, üç misli bana macun yapılır, gece yatmadan evvel 1 ceviz büyüklüğünde yenilir. Ayrıca bu macun vücuda kuvvet verir.
SANDALOS SAKIZI: Sandalos sakızı toz haline getirilir, günde 3 gr 1.5 gr kitre ile içilir. (fıtığı önleyici)
TİLKİ YAGI: Fıtığın üzerine tilki yağı sürülür.
DEFNE YAPRAGI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr yaprak konur, 10dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
REZENE TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir. Rezene toz halinde günde birkaç defa 0.5- 1 gr içilir.
BAKLA UNU: Bakla un haline getirilir, kimyon, papatya, bal karıştırılır, defne yağı ilave edilir lapa halinde fıtığın üzerine bağlanır.
PEYGAMBER ÇİÇEGİ: Peygamber çiçeğinin kökü toz haline getirilir, bana macun yapılır, sabahları bol bol yenilir (fıtığı kökünden keser).
KARAÇALı DİKENİ: Karaçalı dikeni tohumunun içini ilk gün 7 adet - 2 gün 9 adet yenirse derhal kapatır.
ÇAM KOZALAGı: ı bardak suya, 4-6 gr taze kozalak konur, 10 dk kayrıatılır, tatlandınlır, günde 1 bardak içilir.
ARPA: Çocuk fıtığında; arpa unu ile çiriş karıştırılır, sirke ile hamur haline getirilir, lapa şeklinde fıtığın üzerine konulur.
TERMIYE: Terrniye yenilirse faydalı olur.
ÇİRİŞ: Çocuk fıtığında çiriş arpa unu ile karıştırılır, sirke ile hamur haline getirilir, lapa şeklinde fıtığın üzerine konulur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp