Alerji

Alerjik bir evrende yaşıyoruz ve bu da şaşılası bir şey değil... Bu hastalığın doğal nedenlerine bir o denli de yapayları ekleniyor; bunlar özellikle piyasaya sürülen binlerce yeni kimyasal ürün. Bir anlamda, ilerleyen sanayi uygarlığıyla birlikte alerjinin de başını alıp gittiği söylenebilir.
Burada alerji türlerinin hepsini incelemek amacında değilim: Bu araş-tırmacıların henüz çözmekten uzak oldukları çok büyük bir sorun.
Böylece, organizmanın dış etkeniere karşı gösterdiği aşırı tepki alerji diye adlandınlryor. Bu etkenler çok çeşitli olabilir: Bunların yüzlercesi sayıldı virüsler, bakteriler, mantarlar, polenler, minik omurgasızlar, tozlar, çamaşırlar, şampuanlar, boyalar, ilaçlar, yiyeceklere konan katkı maddeleri, tüyler, kıllar, böcek sokmaları, güneş vs., ayrıca unutulmaması gereken sayısız besinler arasında yumurta, süt, çikolata, ev aletleri, yumuşakçalar, (sümüklüböcek) çilek, vs. var.
Alerjilere neden olan etkiler gibi, alerjik tepkileri de çok çeşitlidir. Bazıları çok ağırdır ve hastayı derhal hastaneye götürmek gerekebilir. (Ci-ğerlerin su toplaması, alerjiden kaynaklanan büyük şoklar.) Ciddi 'durumlarda acele doktor çağırmak gerekir. (Astım, büyük çapta deri döküntüleri [ürtiker], yüzde ödem.)
Burada vereceğim öğütler hastalığın iyi huylu çeşitleri için geçerlidir; alerjinin verdiği sıkıntının dışında kızarıklık, döküntü, lokal ödemler veya egzama döküntüleri olanlar, ilgili konulara bakabilirler. • Sağlık bilgisi ve önlem
Nedeni ortadan kaldırmaya çalışmak ... Bunu söylemek yapmaktan çok daha kolaydır! Genel olarak "kimyasal" olan her şeyden kaçının. Bu alanda uyarıcı ürünlerle karşılaşma şansı çok daha fazladır. Biyolojik beslenme de birçok alerjilere karşı sizi koruyabilir. • İvedi önlemler (acele)
En kusursuz antialerjik bitki tartışmasız frenküzümüdür. Her türünü kullanın: Mevsiminde meyvesi, reçel, şurup vs.
Bu bitkinin yapraklarından demleyeceğiniz çayı (fincan başına 2 tutam) birkaç gün arka arkaya günde üç kez olmak üzere için. Kaynanlmış tomurcukları çok daha etkilidir. (Fincan başına 1 tutam.)
• Şifalı bitkilerle geleneksel çareler
Bir başka antialerjik bitki de ayıüzümü veya çayüzümüdür. Bu leziz içecekten kendinizi yoksun bırakmayın, bunun için, ufalanmış yapraklarını dernleyin (fincan başına ı rutam) veya olgun meyvelerini haşlayın (bir litre suya 5-6 avuç).
Başka reçeteler: Enginar yapraklarından haşlama (ı bardak suya 5-6 avuç), ısırganotu yaprak ve çiçeğinden haşlarna (fincan başına 4 tutam), böğürden meyve ve yapraklarından haşlama (fincan başına 3 tutam), çördükotu yaprak ve çiçeğinden haşlama (fincan başına 3 tutam), kekik yaprak ve çiçeğinden demlerımiş çay (fincan başına 3 tutam) yabani.kekik yaprak ve çiçeğinden demlerımiş çay (fincan başına 2 tutam).
• Favori reçetelerim
Aşağıdaki birleşinıle böbrekler üzerine lapa, el ve ayak banyoları (bir litre suya):
-1 baş ezilmiş sarımsak
-1 tutam akdiken (çiçek)
-1 tutarn kırlangıçotu (yaprak ve yarı kurumuş sap)
-1 tutam ayrıkotu (dövülmüş kök)
-1 tutarn karırtımağı (çiçek)
-1 tutam adaçayı (yaprak)
-1 tutam ıhlamur (çiçek)
-1 tutam gül
-1 tutam kekik
-2 tutam yaban kekiği
-1 turarn lavanta.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp